Адаптація бійців по-тернопільськи (фото)

img_4795

Заходи в міських бібліотеках до вподоби навіть військовим. Декілька днів назад, старшина «Золотої роти» 24-го батальйону «Айдар» - Маріо, зізнався, що бійцям бракує наближення до літератури.

Я був запрошений побратимом на захід «Книготерапія». Для мене це велика радість, що наші діти, наше молоде покоління має намір в серці іти боротися далі, навіть дивлячись на те, що вони роблять для нас. І повірте, що це велике щастя, що вони ще чимось натхненні, - ділиться Маріо. - У мене серце і душа радіють таким дітям, адже вони і є те Боже благословення, наше майбутнє! Знаєте, я маю міцну віру у те, що діти, які долучаються до подібних заходів стоятимуть в подальшому за свій народ, вже після нас.

img_4807
img_4807

    Боєць каже, що це добре коли у бібліотеках роблять заходи для військових, що не забувають їх:

Там, на Сході, я був у кількох підрозділах, але в кожному з них я побачив міцну дружбу, єднання, і одні зусилля покладені на визволення нашого краю від загарбника. В період з 2014 по 2016 рік те, що я відчув і пізнав в зоні АТО – це братську любов… ми зараз навіть в розмові по телефону не взиваємо на ім’я, не кажемо «Вася, Пєтя чи Андрій», а звертаємося «Брате», бо нас об’єднав один шматок хліба, одна цигарка на п’ятьох, іржава вода, бліндажі і навіть наші жарти… а ціль – оберігати рідний край, нас тримає пліч-о-пліч досі.

    Тому, по поверненні до мирного життя, військові гуртуються і відвідують масові заходи, вечори у бібліотеках, бібіліотерапевтичні тренінги та розмови за чашкою чаю. Це важливо, підтримувати контрактників та добровольців, які стояли за нас на Сході України.

img_4744
img_4744

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео