Віра Олександрович

Замовник убивства активіста із Кременця може уникнути покарання (відео)

Підозрюваних у вбивстві депутата міської ради Кременця чекає покарання за іншою статтею. Натомість довести провину замовника злочину тернопільські поліцейські поки що не можуть.

Про це розповів сьогодні, 11 жовтня, начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол (докладно про зустріч із радником Арсена Авакова читайте ТУТприм.).

Нагадаємо, громадського активіста і депутата Віталія Ващенка вбили поблизу власного подвір’я 27 травня цього року. Колеги покійного відразу припустили: чоловіка могли вбити через викриття фактів розкрадання коштів із бюджету Кременця (докладно про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Як повідомив Олександр Богомол, кримінальне провадження проти вірогідних виконавців замовного вбивства Віталія Ващенка тепер ведуть за фактом злочину, передбаченого частиною 12 статті 115 Кримінального Кодексу. Тобто, якщо раніше їм інкримінували вчинення тяжких тілесних ушкоджень, які призвели до смерті (ч. 2 ст. 121 ККУ – прим.), то тепер підозрюваних звинувачують в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

- Думаю, що до місяця часу обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні спрямують до суду, - каже Олександр Богомол. - Адже попереду - процес ознайомлення із матеріалами справи…

Якщо доля виконавців і організатора вбивства уже відома – їх чекає суд і ув’язнення, то замовник злочину – досі на свободі. Причому підозрюваних, виявляється, є кілька.

- Щодо цих осіб нами проводилися додаткові слідчі дії, додаткові негласні слідчі дії, а також оперативно-розшукові заходи, - додає Олександр Богомол. – Проте щодо осіб, яких ми перевіряли, у нас поки що немає достатньо доказів, щоб оголосити підозру. Цю інформацію я надам лише потерпілій стороні. Вона має право на ознайомлення із матеріалами.

[embed]https://youtu.be/ZGTEXFQ053k[/embed]

Якщо кримінальну справу щодо підозрюваних у замовному вбивстві відкриють, то її виділять в окреме провадження, адже розслідування триватиме, стверджує поліцейський.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео