Молодим сім'ям Тернопільщини відновлять кредитування житла

97333

11 жовтня 2016 року Кабінет міністрів України збільшив на 24 млн грн статутний капітал Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Ці кошти передбачені у державному бюджеті-2016.

«Для забезпечення потреби молодих сімей у пільговому кредитуванні будівництва житла за Держпрограмою забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки уряд на 24 млн грн збільшив статутний капітал Державної спеціалізованої фінансової установи »Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву", - йдеться у повідомленні.

Імовірно, ці кошти підуть не лише на погашення відсотків за вже видані кредити, але і на нові позики для молодих сімей. Для довідки: Фонд сприяння молодіжному будівництву розпочав свою роботу у 1992 році як недержавна установа, проте потім, з урахуванням значущості проблеми забезпечення житлом, фонд став державним. Кабмін у червні 2015 року збільшив статутний капітал Держфонду на 38 млн грн - до 249,3 млн грн з метою відновлення програм кредитування будівництва житла, призупинених у 2014 році у зв'язку з жорсткою економією коштів.

Вибір читачів за тиждень

Відео