Віра Олександрович

На Тернопіллі бракує 500 поліцейських, серед них – 40 слідчих (відео)

bogomol_f

На серйозний брак кадрів поскаржився начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.

Зараз йому не вистачає 500 підлеглих. Причому у деяких відділах залишилося по одному працівнику. Про це він заявив під час зустрічі із радником Арсена Авакова, головою Громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ України Володимиром Мартиненком (про це читайте ТУТ і ТУТприм.).

- Це – приблизно 19% штату, - уточнює він. – Якщо врахувати, що в області – близько 2000 поліцейських. Скоро ми складемо штатну таблицю і зможемо оголосити конкурс на всі посади.

[embed]https://youtu.be/qO8b2pCx9Us[/embed]

До слова, поріділи ряди правоохоронців і в результаті переатестації.

- Щодо першої категорії на звільнення - 4 працівників. По другій категорії - у нас 16 працівників, по третій – 59. Йдеться про тих, кого комісії прийняли рішення вигнати із поліції, - уточнює пан Богомол. - Є ряд людей, яких порекомендували на нижчі посади. Ми вже реалізували 64 рішення. Решта ще чекає, тому що 51 працівник написав апеляційну скаргу. Висновки мають бути із дня на день.

Зокрема, за його словами, бракує у поліції майже 40 слідчих.

- Місяць тому ми оголосили про набір 37 слідчих, зарплата яких буде майже 10 тисяч гривень, - уточнює пан Богомол. - Заявки подало близько 280 осіб. Усі вони проходитимуть конкурсний відбір, тестування, медогляд. Після цього - 5 місяців навчань. Це досить тривалий процес, тому я отримаю фахівців десь у травні.

Наразі працювати тим, хто залишився на посаді після атестації, доводиться понаднормово. Підтвердив інформацію про кадровий голод у правоохоронній системі і Володимир Мартиненко. Причому він наголосив, що у поліції зараз дуже ретельно аналізують проект Державного бюджету-2017, адже сподіваються на підняття зарплат. Інакше звільнитися планують ще більше людей.

[embed]https://youtu.be/55lPX-hdbFE[/embed]

Принагідно Олександр Богомол поскаржився раднику Авакова і на те, що частина правоохоронних підрозділів йому не підпорядковуються. Це, мовляв, ще більше ускладнює роботу.

[embed]https://youtu.be/erFZWvP_vEM[/embed]

Зокрема, на його думку, одним із наслідків такого «розгардіяшу» у результаті реформи стало зростання кількості аварій на дорогах.

[embed]https://youtu.be/5wgctLfaylU[/embed]

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео