Оксана Бучко

У Тернопільській лікарні №2 народжувати стало безпечніше (фото, відео)

Сучасні апарати для новонароджених дітей із патологіями облаштували у палаті інтенсивної терапії пологового відділення Тернопільської лікарні №2. На це витратили 3 млн грн із міського бюджету та бюджету медичного закладу.

- Тепер можна сказати, що маємо усе необхідне для функціонування перинатального центру ІІ рівня, - говорить головний лікар Віктор Кміта. – Тут цілодобово надаватимуть допомогу згідно в амбулаторних і стаціонарних відділеннях вагітним та породіллям середнього ступеня акушерського та перинатальних ризиків, новонародженим з масою тіла більше 1500 г. Раніше таких дітей переводили в обласну лікарню. Обладнання – нове. Адже зазвичай, ми забираємо обладнання з Європи, де його не використовують більше 7 років.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=NwXJmug5BOY&feature=youtu.be[/embed]

В оновленій дитячій реанімації уже лікують першого  новонародженого пацієнта. Малюки можуть перебувати у палаті 3-5 днів.

unnamed-20
unnamed-20

- Тут є апарати штучної вентиляції, фототерапія, кардіомонітор та інше, - зазначає Наталія Бадюк. -  Усі ці технології  зменшують ризик втрат після пологів.

unnamed-23
unnamed-23

unnamed-22
unnamed-22

Також лікарня отримала два ліжка-трансформери в пологові зали. Тож деяким пацієнткам щастить народжувати з комфортом.

[embed]https://youtu.be/T0mNbzj6-yQ[/embed]

- Це ліжка – два в одному, - розповідає заступник головного лікаря з дитинства та пологової допомоги Ольга Сидорчук. - Пологи проходять у два періоди. Ці ліжка розкладаються, таким чином жінці не потрібно переміщатись з одного ліжка на інше під час пологів. Вартість такого ліжка-трасформера – 300 тисяч грн.

unnamed-21
unnamed-21

unnamed-18
unnamed-18

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео