Агро-новини 14 жовтня

unnamed-11

Новини аграрного сектору.

Мартинюк: Ціни на зерно не спричинять девальвації гривні

Незважаючи на те, яку вагу має продукція АПК на загальну структуру експорту, падіння цін на зернові не послабить національну валюту.

unnamed-10
unnamed-10

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк, передає Міністерство аграрної політики та продовольства України.

За минуле півріччя 2016 р. аграрна складова в експорті зайняла в середньому  31,4%.

 «Причини посилення аграрної складової в експорті можна дізнатися, у тому числі, із звітів штабу АТО — у результаті військових дій на Сході країни була зруйнована значна частина важкої та добувної промисловості, і відповідно зменшилися зовнішні поставки руди та металів», — вказує Максим Мартинюк.

За словами заступника міністра, у вересні-листопаді, коли торгівля зерновими буде проходити найактивніше, частка АПК у надходженнях від експорту знову збільшиться — до 37-41%.

За літо 2016 р. на світовому ринку ціни на зерно різко впали, що призвело до послаблення гривні з 24,79/$ до 26,6/$, але транш від МВФ зміцнив її знову.

Перевалочний зерновий запрацював на Луганщині

У м. Сватове Луганської області завершилися загальнобудівельні роботи в рамках зведення компанією «НІБУЛОН» комплексу з приймання та відвантаження зернових та олійних культур на залізничний та автомобільний транспорт.

unnamed-9
unnamed-9

Про це повідомляється на сайті компанії.

«На момент початку роботи обсяг зберігання сільгосппродукції на унікальному та компактному підприємстві (площею трохи менше 2 га) складатиме 10 тис. то. А вже незабаром обсяг буде збільшено до 25 тис. т. Окрім того, на підприємстві буде встановлено і сучасний сушарний комплекс. Потужність відвантаження на залізничний транспорт складатиме понад 4 тис. т на добу», — розповіли в «НІБУЛОНі».

На новому об'єкті буде встановлено обладнання SCAFCO (США), Cimbria A/S (Данія) та Simatek A/S (Данія). Очистку дощових вод, зібраних з території елеватора, забезпечуватиме сепаратор нафтопродуктів та проточне фільтруюче біоплато. Кількість новостворених постійних робочих місць сягне 55.

Найбільше українського борошна вивезла Державна продовольчо-зернова корпорація України

За результатами 2016/17 маркетингового року, ДПЗКУ посідає перше місце серед експортерів українського борошна.

unnamed-8
unnamed-8

Про це повідомив директор департаменту маркетингу та реалізації готової продукції В’ячеслав Цегельник, інформує корпорація.

«За даними митної статистики, за перші два місяці цього маркетингового сезону ми реалізували більше 11 тис. тонн борошномельної продукції на зовнішні ринки та очолили рейтинг українських компаній-експортерів борошна», — зазначив директор департаменту.

За його словами, сьогодні ДПЗКУ активно працює над розширенням ринків збуту продукції переробки та відвантажує українське борошно до країн Північної Африки, ОАЕ, Анголи, Кореї, Індії, Індонезії, Домініканської Республіки, Венесуели, тощо.

  Підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео