Тернопільський тренер розповів про здоровий спосіб життя

1111111111111111111111111

Що таке здоровий спосіб життя і як на наше здоров’я впливають заняття спортом? Справа у тому, що здоровий спосіб життя – це не тільки заняття спортом, чи відповідне харчування. Це цілий комплекс, що включає в себе не тільки ці дві складові, а й здоровий сон, мотивація і навіть психологічний стан.

Здоровий спосіб життя – це те, що забезпечує наше здоров’я без додаткових фінансових затрат і витраченого часу. Найперше, що потрібно зробити тим, хто хоче вести такий спосіб життя, це навчитися правильно планувати свій час, ставити цілі і відповідно досягати їх. Тобто чимось себе мотивуємо, чимось винагороджуємо, а в чомусь себе обмежуємо. Ще однією запорукою є самоконтроль.

Дуже важливою складовою здорового способу життя є сон. Спати потрібно від 8 до 10 годин на добу. Все залежить від організму людини, від її харчування і ритму життя. Так, людині, яка займається важкою фізичною працею, потрібний довший сон, адже відновити свою роботу за цей час має не тільки мозок, а й тіло. Ще важливо, коли саме лягати спати, це пов’язано із біоритмами організму  і сонячним світлом. Так, рекомендують засинати в 22-23, ну максимум в 24 годині.

Тепер про спорт: людина, яка займається спортом, зажди набагато здоровша тієї, яка цього не робить. Це пов’язано із тим, що фізичні навантаження не тільки забезпечують нам сильні і гарні м’язи, а й тренують нашу витривалість, покращують роботу серцево-судинної системи і пришвидшують обмін речовин. Також це своєрідне омолодження, люди, які займаються спортом повільніше старіють і набагато довше тримають гарну фізичну форму.

А на рахунок харчування – це практично половина успіху. Напевне всі чули фразу: «Ми те, що ми їмо». Так ось, робота нашого організму і наша розумова діяльність повністю залежить він нашого харчування. Якщо вживати шкідливі продукти, такі як напівфабрикати, газовані води і фаст-фуд, можна не тільки зіпсувати роботу шлунково-кишкового тракту, а й погіршити розумову діяльність, і в додачу набрати декілька лишніх кілограмів.

Окрім того, дуже важливо розвиватися не тільки фізично, а розумово. Відтак потрібно постійно себе вдосконалювати, читати книги, вивчати мови.

І найголовніше: ніколи не можна втрачати мотивацію. Якщо ви дійсно захочете, ви зможете все, просто потрібно прикласти трішки зусиль і у вас все вийде.

Про те, як розпочати займатися спортом читайте на сайті "ТЕРЕНу" 28 жовтня о 20 годині.

Матеріал для колонки підготував власник танцювальної студії «Special dance», тренер Ярослав Венцко.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео