Оксана Бучко

Тернопільських школярів запрошують у світ роботів та інформаційних розробок

Основи програмування за допомогою конструкторського набору можна опанувати тернопільським школярам у обласному відділенні Малої академії наук. Проводять навчання юних програмістів на базі технічного університету.

- Для школярів 6-8 класів є унікальна можливість вивчати основи програмування у секції робототехніки за допомогою конструкторського набору LEGO, - розповідає методист академії Наталія Чемерис. - Діти мають змогу вивчати унікальний світ роботів та сферу інформаційних розробок. Для заохочення учнів-слухачів проводяться різноманітні ігри, змагання роботів та інші цікаві заходи. Дітям дуже подобаються невеличкі машини, які за умови правильного програмування, виконують різноманітні завдання. Таке поєднання навчальної та ігрової діяльності дає добрі результати, оскільки стимулює розвиток логічного мислення, пам’яті та моторики рук.

Окрім навчальних лекцій, практичних завдань і екскурсій слухачі обласного відділення малої академії можуть займатися експериментальною та дослідницькою роботою, а ще -  брати участь у різноманітних виставках та конференціях різних рівнів. Також в академії проводять додаткові навчання з інформатики, науково-технічної творчості, біології, математики, фізики, географії, історії, правознавства, а також журналістики, французької та німецької мови.

unnamed-2
unnamed-2

До речі, навчання є безкоштовним. Додаткову інформацію можна отримати за адресою м. Тернопіль, вул. Січових Стрільців, 13, тел.: 25-95-76.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео