Тернопільських журналістів навчили, як правильно розповідати про енергоефективність (фото)

Візит до Львова і лекції від Генерального директора Української Асоціації Видавців Періодичної Преси – таким плідним днем для журналістів Тернополя завершився минулий робочий тиждень. Поїздку для місцевих представників ЗМІ організував «Тернопільський прес-клуб».

13 жовтня 2016 року у Львові відбувся семінар-тренінг на тему: «Як зберегти тепло в оселі та гроші в кишені». Такий захід було заплановано для того, щоб розглянути та обговорити усі питання енергоефективності та соціального захисту в умовах реформування енергетичного сектору в Україні. Оскільки запити аудиторії щодо даної теми є, а детальну та правдиву інформацію не знають звідки черпати.

unnamed-38
unnamed-38

Мета семінару-тренінгу  – донести компетентну неупереджену інформацію від експертів про механізми державної підтримки населення в умовах реформування тарифної сфери. А також про дієві шляхи підвищення рівня енергоефективності та реального зниження витрат домогосподарств на енергоресурси.

unnamed-39
unnamed-39

Неодноразово від читачів місцевих ЗМІ до редакцій надходили запитання соціального характеру, прохання більше розповісти про енергоефективність і кредитування на потреби ОСББ, але на дані питання без експертів не можна дати вичерпної відповіді.

unnamed-37
unnamed-37

Перший тематичний блок семінару – це бесіда з експертами і фахівцями у цій галузі, представлення реальних прикладів, запитання і відповіді на найпоширеніші питання від читацької аудиторії,  бесіда та спростування міфів щодо надання житлових субсидій, а також практики адміністрування цього виду соціальної допомоги на регіональному рівні.

unnamed-40
unnamed-40

Другий блок семінару був присвячений темі енергоефективності, практичним крокам з енергозбереження та мінімізації витрат.

unnamed-36
unnamed-36

Лектори: Олексій Погорелов, генеральний директор Української Асоціації Видавців Періодичної Преси; Тетяна Бойко, координатор житлових програм Громадянської мережі «Опора»; Василь Гельбич, начальник відділу житлових субсидій соціальних виплат та допомог Львівської ОДА та інші.

Варто зазначити, що аналізуючи запити читацької аудиторії, працівники місцевих ЗМІ намагаються дати вичерпну відповідь та донести до читача відкриту інформацію, яка стосується питань соціального захисту. Але, крім основних понять варто надавати додаткову інформацію і приклади практики використання тих чи інших схем у ближніх містах. Також, що відноситься до державних та соціальних установ, недостатньо лише одних офіційних заяв щодо впровадження нових законів, а потрібно проводити роз’яснювальні бесіди з громадою, і дати зрозуміти, що не так важко оформити житлову субсидію чи забезпечити енергоефективність у ОСББ. Заощаджувати можна доступними шляхами.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео