Завтра 2 роки, як тебе нема...

14650775_1320437161320183_5793838293915060043_n

19 жовтня, 2014 року загинув боєць батальйону “Айдар”, фотокореспондент, пластун Віктор Гурняк.

Завтра, о 8:15 год. відбудеться поминальна служба.

- Друзі, запрошуємо до спільної молитви на поминальній службі Божій в Катедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці в м. Тернополі, повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук Назар Зелінка.

Довідка: 

Ст. пл. скоб. Віктор Гурняк народився в 1987 році. Родом з села Городниця  Гусятинського району на Тернопільщині. Навчався в 27 загальноосвітній школі в Тернополі, згодом в Технічному коледжі ТДТУ (тепер Тернопільський національний технічний університет). Працював в щоденній газеті «20 Хвилин» та був редактором пластового часопису «Цвіт України». Брав участь в проектах Інституту Політичної Освіти та Міжнародного Республіканського Інституту.

Очолював в Тернополі Молодіжну громадську організацію «Фундація Регіональних Ініціатив» та був прес-секретарем партія «ПОРА» в Тернопільській області. Працював фотокореспондентом інформаційного агентства УНІАН, фотографував для міжнародної інформаційної агенції REUTERS. Спільно з друзями заснував фотоагенству LUFA. У 2014 році приєднався до команди інтернет-проекту INSIDER.

Разом з дружиною Іриною виховував доньку.

Протягом останніх місяців Віктор забезпечував необхідним спорядженням бійців «Айдару» та інших батальйонів, збираючи кошти і закуповуючи необхідні речі, самостійно доправляв допомогу в зону АТО, допомагав із транспортуванням вантажів.

До Пласту Віктор Гурняк вступив у 14 років. Належав до гуртка «Сірі вовки», що входив до куреня ч. 29 ім. Юрія Старосольського. В 2004 році є одним із співзасновників, і перший курінний куреня ч. 77 ім. Івана Гавдиди. Згодом став членом 15 Куреня УСП «Орден Залізної Остроги» ім. Святослава Завойовника. Виховував юнацький гурток «Орли». Був заступником з виховної роботи станичного та окружного проводу. Керував інформаційною ділянкою в Тернопільському Пласті. Організатор багатьох акцій та комендант Крайового табору «Легіон-11».

Загинув, рятуючи поранених під час бою 19 жовтня.

Вибір читачів за тиждень

Відео