Оформити субсидію тернополяни можуть через Інтернет

mg_2252-jpg_1204_33_1440062352

Подати заяву на отримання субсидії на комунальні послуги, а також декларацію жителі Тернопільщини можуть через Інтернет.

Для цього потрібно зайти на сайт Міністерства соціальної політики.

- Заповнюється заява декларації в електронному вигляді на порталі Міністерства соціальної політики. Вона, відповідно, попадає в електронний робочий кабінет виключно до районного чи місцевого управління, де призначають субсидію, - каже директор обласного департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський.

Проте, чи прийдеться людини прийти в місцевий органі соціального захисту населення залежить від того, подала вона документи із електронним підписом чи без нього.

- Перший випадок, тоді коли немає електронного підпису в людини, ці електронні документи є в районній структурі, вони їх опрацьовують так, як звичайні, розраховують субсидію, після чого зв’язуються із заявником і кажуть: «У вас все добре, вам призначено субсидію, вам потрібно лише прийти і підписати заяву та декларацію». Якщо ж людина подала із електронним підписом, і ніяких питань не виникло, а субсидія вийшла, то їй взагалі не потрібно нікуди приходити, - пояснює Вадим Боярський.

Нагадаємо, що для тих громадян, які отримують субсидії, перерахунок на опалювальний період здійснюється автоматично, без додаткового звернення.

Вибір читачів за тиждень

Відео