Віра Олександрович

Тернопільська митниця: обсяги імпорту та експорту зростають

unnamed-12

Понад 16,5 тисяч митних декларацій уже оформили фахівці Тернопільської митниці Державної фіскальної служби (ДФС).

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області. Про роботу Тернопільської митниці ДФС також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

- Протягом січня-вересня наші фахівці оформили 16 тисяч 657 митних декларацій, - кажуть на Тернопільській митниці ДФС. – Це - на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зокрема, 6 тис. 623 митні декларації оформили у режимі «Імпорт», а 6 тис. 462 – «Експорт». Окрім того, 3 тис. 572 митні декларації оформили в інших митних режимах.

- Сьогодні Тернопільська митниця ДФС забезпечує 100% оформлення декларацій в електронному вигляді! – наголошують фахівці. - Зокрема, у вересні так оформили 2 тис. 263 митні декларації, із яких 900 - імпортних, 853 - експортних і 510 - інших.

Основні товари, що експортувалися: електроустаткування (кабельні модулі електромереж автомобілів, як продукти переробки на митній території, тощо) - 50% від загальної частки експортованих товарів, м’ясо (яловичини, курки) – 8%, деревина і вироби із неї, продукти переробки овочів, плодів (сік яблучний), білкові речовини (казеїн технічний) – по 4% та інші товари – 30%, уточнили на митниці.

- Імпортували з Тернопілля в основному електроустаткування - проводи та арматуру ізольовані, радіотехнічні пристрої, механічне обладнання, полімерні матеріали, пластмаси, свіжоморожену рибу і мінеральні добрива, - додають фахівці.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео