Тернопільським ОСББ порахували розмір відшкодування пільг та субсидій

14615852_1629767127322470_4605818934223891375_o

18 жовтня 2016 р. в Ресурсному центрі підтримки ОСББ з питань чистої енергії, відбулась зустріч голів ОСББ з приводу питання різниці в відшкодуванні пільг та субсидій.

На зустрічі були присутні представники Управління соціальної політики та Начальник фінансово- бухгалтерського відділу ЖКГ.

Згідно Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» ст. 22

З метою надання населенню, що проживає в багатоквартирних будинках, у яких створено об’єднання, пільг та субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг визначається розмір внесків (платежів) на відповідні потреби, затверджений загальними зборами об’єднання, але не більше найвищого у відповідному населеному пункті тарифу на відповідні комунальні послуги, встановленого відповідним державним органом або органом місцевого самоврядування для суб’єктів господарювання.

{ Стаття 22 в редакції Закону N 417-VIII ( 417-19 ) від 14.05.2015 }

Згідно листа Управління ЖКГ, найбільший тариф по місту Тернополі 2,496 грн./м² без ПДВ.

Управління соціальної політики проводить відшкодування за субсидії на рівні 2,445 грн. /м², ніби невеличка різниця, проте в об’ємі суттєва. В результаті зустрічі визначено, що відшкодування повинно здійснюватися на рівні 2,032 грн./м² будинки без ліфтів, та 2,496 грн. /м² з ліфтом, проте в дискусії на даний момент поставлена кома, крапка буде наступного тижня.

Нагадаємо, що на зборах ОСББ, співвласники самостійно визначають вартість внесків для належного управління та обслуговування свого багатоквартирного будинку та прибудинкової території. Ці внески можуть бути, як більшими від вартості метра відшкодування на субсидії, а також і меншими, все залежить виключно від самих співвласників.

Інше питання котре сьогодні було порушено, це відшкодування субсидій по вивозу ТПВ. У місті Тернополі вартість вивозу ТПВ виведено із квартирної плати. Є певна кількість ОСББ, котрі для економії коштів співвласників, уклали прямі договори на вивіз ТПВ. В такому випадку Управління соціальної політики відмовляється проводити відшкодування за вивіз ТПВ. Дане питання залишилось не вирішеним, найближчими днями буде відправлено звернення в Міністерство, для отримання роз’яснення з цього приводу.

ГС «Рада Голів ОСББ м. Тернополя»

Вибір читачів за тиждень

Відео