До уваги тернопільських водіїв: фіскали вже почали патрулювати вулиці разом з поліцією, щоб ловити нерозмитнені авто

rss-photo

Порушникам загрожують штрафи від 170 до 17000 грн, плюс 300% несплаченої суми митних платежів.

У Державній Фіскальної службі України підтвердили, що проводять спільні перевірки разом з поліцейськими, щоб виявити нерозмитнені автомобілі. Про це йдеться в офіційній відповіді ДФС на запит «Країни».

«Митниці ДФС разом з територіальними підрозділами Національної поліції України проводять спільні перевірки з метою виявлення транспортних засобів, які ввезені або перебувають на митній території України з порушенням митного законодавства. При необхідності, з числа співробітників митниць ДФС і головних управлінь Нацполіціі створюються спільні мобільні групи для відпрацювання автодоріг на предмет виявлення і припинення фактів перебування на території України автотранспорту з порушенням митного законодавства », - повідомили в Державній фіскальній службі.

Фіксація і контроль переміщення автомобілів через митний кордон України здійснюється автоматично – за допомогою програмно-інформаційного комплексу «Журнал пункту пропуску» автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор», відзначили в ДФС.

У разі виявлення транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які знаходяться на митній території України з порушенням встановлених Митним кодексом України строків, фіскали реагують відповідно до чинного законодавства. І детально описали, яке покарання загрожує власникові нерозмитненого авто.

Так, в залежності від перевищення встановленого терміну транзитного переміщення статтею 470-й МК України передбачено стягнення:

попередження або штраф у розмірі 170 грн. (Перевищення не більше ніж на 1 добу);

штраф у розмірі 3400 грн. (Перевищення більше ніж на 1 добу, але не більше ніж на 10 діб). Але якщо людина протягом року вже притягувався за таке правопорушення, його чекає штраф у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 грн.);

штраф у розмірі 8500 грн. (Перевищення більш ніж на 10 діб).

«При перевищенні терміну тимчасового ввезення товарів на митну територію України або строку тимчасового вивезення товарів за межі митної території України більше ніж на десять діб ч. 3 ст. 481 МК України встановлено відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на суму 17000 грн.) », - додали у фіскальній службі.

Крім того, на власника авто можуть накласти штраф у розмірі 300% несплаченої суми митних платежів, повідомили в ДФС України.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео