Тернополянка в індійському сарі (фото)

dnfijsq4bgs

«Супермодель по-українськи», «Наступна топ-модель Америки», «Модельна школа Дженіс Дікінсон». Якщо ви дивилися хоч одне із цих трьох телешоу, то вже маєте певні враження від роботи моделей. Тернополянка Юлія Мосейко  з дитинства бере участь у фотосесіях, конкурсах, виставках і показах мод. Нині рекламує одяг в Індії для модного журналу. Дівчина любить читати книжки, бере участь у благодійних акціях і мріє подорожувати разом з сім’єю, щоб рідні могли теж спостерігати всю красу, яку щастить бачити їй, повідомляє pro.te.ua.

Ти вже не вперше в Індії? Як розпочиналася твоя робота моделлю?

– Так, це моя вже друга подорож в Індію. Вперше була близько року тому. Тоді я жила й працювала в Індії три місяці. Насправді це все ще починалося з дитинства. Коли я ще вчилася в школі, до нас прийшов редактор одного з великих видавництв, головний офіс якого у Тернополі. Тоді вона шукала маленьких дівчаток-модельок  для одного із їхніх журналів про рукоділля, який виходить не лише в Україні, а й за її межами. Саме тоді мені запропонували першу, хоч таку й маленьку, але модельну роботу. Мені було 11 років. Так почалася наша співпраця, яка триває до сьогодні. А я вже неодноразово була на сторінках і обкладинках цих журналів.

Як трішки підросла, у 2014 році мені запропонували взяти участь в одному з місцевих конкурсів краси «Перша Леді Тернополя». Це був перший такий масштабний конкурс, в якому отримала перемогу. Радості не було меж. Дуже несподівано, бо я до останнього не вірила в свої сили. І саме тоді мене помітила директор модельного агентства Katrin models manegmant Олена Бондар. Так почалася серйозна професійна кар’єра і я підписала перший контракт роботи за кордоном.

–      Де легше тобі працювати – в Україні чи за кордоном?

– В Україні не так сильно розвинутий модельний бізнес, а робота, якщо є, то дуже мало. І оплачується вона у значно меншому еквіваленті, ніж за кордоном. Я не можу сказати, де легше, а де важче, тому що робота завжди однакова. Проте, напевно, якщо дивитись з моральної точки зору, то вдома краще – і мова, і люди, і в загальному якось все рідне.

–      Індійський одяг відрізняється від традиційного, який ми носимо. Як ти в ньому  почуваєшся?

– Переважно більшість людей в Індії носять традиційний одяг як повсякденний. Він називається сарі або курті. Це досить некомфортний одяг, адже ми всі звикли до іншого. Індуси завжди носять штани або легінси під платтям, чи під довгою сорочкою (курті). І для нас це виглядає дивно, адже дійсно, коли я вперше побачила штани під платтям, спершу подумала, що дівчина просто забула їх скинути (Сміється). Але оскільки я переодягаюсь так лише на фотосесіях, на кілька годин, то це терпимо.

–      У повсякденному житті носиш одяг, як на подіумі, чи віддаєш перевагу буденним речам?

– Звісно, коли ти багато подорожуєш, і постійно в дорозі, комфорт відграє дуже велику роль, адже саме від нього залежить настрій і як почуваєшся в дорозі. Тому я віддаю перевагу зручному одягу, але не забуваю і про красиві речі. Бо не тільки від комфорту залежить настрій. Мені важливо, як я виглядаю, тому намагаюсь поєднувати комфорт і стиль.

–    Бачу, ти любиш сережки. Для тебе дуже важливо носити аксесуари?

– Звісно, аксесуари потрібні, але їх треба підбирати безпосередньо до образу. Інколи вони зовсім недоречні і можуть лише все зіпсувати. От наприклад, індійський стиль одягу дуже своєрідний. Він передбачає багато прикрас, які індійські жінки одягають майже по всьому тілу: масивні кольє та сережки, прикраси на голову, ніс, пальці, і особливо руки – тут браслетів може бути по лікоть! І у мене, як і у всіх, є улюблені аксесуари. Як ви здогадалися, – це великі масивні сережки. У мене їх дуже багато. Намагаюся з кожного міста, куди подорожую, привозити хоча б пару сережок, які можна купити лише там.

–    То у якості подарунка на день народження тобі сміливо можна дарувати сережки?

– Звісно. Будь який подарунок приємний, але краще було б, коли мені дали вибір самій обрати і поміряти. Хоча це більше стосується одягу, бо не завжди можна вгадати розмір або фасон. А якщо говорити, що я б хотіла отримати в подарунок, то обираю якусь сумочку чи клатч. Їх ніколи не буває багато – до кожного стилю потрібна інша.

–    Чия манера одягатися серед зірок тобі найбільше подобається?

– З відомих людей найбільше мені до душі стиль голівудської акторки Енн Хетеуей, яка зіграла одну з головних ролей у фільмі “Диявол носить прадо”. Сьогодні вона у рейтингу найбільш стильних зірок, і не дивно, адже стиль Енн Хетеуей вельми своєрідний та інтригуючий.

–      А дуже багато заборон щодо їжі? Що можна їсти моделям, що – ні?

– Категоричних заборон я собі ніколи не ставила. Звісно, намагаюся не вживати шкідливої їжі й напоїв, солодкої води й тому подібного. Також не курю, не п’ю алкоголю. Та зізнаюсь, якщо мені раптово захочеться з’їсти щось солоденьке, я можу собі це дозволити. Тут переконую себе, що можна все, але при цьому треба мати міру. Дотримують такої думки: можна їсти усе, але в малій кількості.

–      Невже не було такого, що ти “зривалася” і їла булочки, пончики? Почуваєшся при цьому винною?

– Бувало. Усі ми люди й не можемо обмежити себе повністю. А ще знаємо народну мудрість: «Заборонений плід – солодкий».   Та вже краще з’їсти те, що хочеш у першій половині дня і цілий день бути у формі, ніж ходити і нав’язувати собі думку, що «ні не можна, тому що я можу набрати зайві грами».

–      Багато дівчат з дитинства мріють стати моделями. Що їм порадиш?

– Насамперед пробувати і чим швидше, тим краще. Не сидіти на місці, удосконалюватись, читати книжки, ходити у спортзал, доглядати за собою. Звісно, якщо у людини є всі природні дані, то рано чи пізно удача усміхнеться. Якщо ви дійсно про це мрієте, то це обов’язково збудеться. Саме так, як і сталося зі мною.

Вибір читачів за тиждень

Відео