У Тернополі навчають громадських активістів з усієї України (фото)

Представники програми Британської Ради «Активні громадяни» приїхали у Тернопіль, щоб навчити юних громадських активістів з усієї України успішно складати проекти. Учасникам проводять тренінги та демонструють приклади успішного діалогу з громадськістю з боку влади міста та області.

Пріоритетними напрямками таких проектів є розвиток громад, інклюзія, покращення умов переселенців, учасників АТО та ветеранів війни.

unnamed-15
unnamed-15

- Британська Рада має партнерські організації у ста країнах світу, - каже менеджер проекту «Активні громадяни» Віталій Тихонович. – Ми є тими помічниками у плані спонукання ініціативи самих громадян. Мережа організації покриває усі міста України. Спробувати себе у складанні проекту може кожен, пройшовши наші навчання. Проекти розглядає Британська Рада, після чого вирішує, які з них буде фінансувати.

Навчання у Тернополі відвідують 30 учасників із різних куточків України, серед них – переселені громадяни.

unnamed-16
unnamed-16

- Цей етап навчань триватиме в Тернополі до 24 жовтня, - розповідає координатор проекту у Тернополі Мар’яна Гевко. - До нас приїхало 30 учасників із Києва, Львова, Чернігова, Сум, Вінниці, Кіровограда, Краматорська, є студенти із Луганська та Донецька, які наразі живуть в інших містах, також активісти з Тернопільського району. Окрім тренінгів ми маємо зустрічі із владою міста та області, під час яких переймають досвід Тернополя та області.

Розгляд проектів відбувається раз у півтора місяця. Наступна подача заявок триватиме до 10 грудня.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео