В Тернопільській міській раді недобросовісних підрядників каратимуть штрафами

unnamed-11

У Тернополі тривають капітальні ремонти житлового фонду, доріг, прибудинкових територій, а також масштабні реконструкції великих об’єктів, зокрема пляжу «Циганки». Стан виконання всіх без винятку ремонтних робіт особисто контролює міський голова Сергій Надал. Він майже щоранку здійснює «ремонтний» об’їзд міста, зустрічається із тернополянами, слухає пропозиції під час прямих ефірів та особистих прийомів.

Під час однієї з таких зустрічей була виявлена ситуація, коли на об’єкт була завезена неякісна бруківка. Міський голова відразу на місці прийняв рішення зобов’язати підрядника робіт переробити об’єкт за власний кошт.

«Виникла ситуація, коли на об’єкт (під час ремонту Набережної Ставу) привезли некондиційну бруків (різних розмірів). Було відразу прийнято рішення переробити цю бруківку і привезти нову і якісну. Однак, тепер вже за кошти підрядника і під жорстким контролем відповідальних працівників міської ради. Якщо така ситуація повториться з підрядником буде розірвано договір», - зазначив міський голова Тернополя.

Також міський голова прокоментував ситуацію з покриттям доріг, які, після нещодавніх великих дощів, деформувалися, або були пошкоджені окремі їх елементи.

«Мерія обізнана з ситуацію на вулиці Лепкого, де після дощів просіла частина тротуару. Ми виявляємо і фіксуємо й інші проблемні точки. Після проведення дослідження і виявлення причин пошкодження покриття, буде проведена заміна. Теж за кошти підрядника. Ми створили, в тому числі й юридично, ситуацію, коли підрядникам просто фінансово невигідно працювати неякісно», - підкреслив Сергій Надал.

Також міський голова детальніше розповів про ситуацію з ремонтом двору на вул. Морозенка, 3. Люди із цього будинку звернулися до міського голови зі скаргами на неякісний ремонт, який проводить у їх дворі підрядник.

«У цьому дворі є декілька проблем. По-перше, на проведення повноцінного ремонту цього двору необхідно 1 млн. 400 тис. гривень, проте депутатські комісії виділили лише 350 тисяч. За ці кошти на даний час триває облаштування тротуарів. По-друге, у жителів двору дійсно є зауваження до проведеного ремонту. Підрядник зобов’язаний терміново усунути всі недоліки, знову ж таки за свій кошт», - запевнив міський голова. «Я вдячний усім мешканцям Тернополя, які слідкують за належним виконанням ремонтних робіт у місті. Лише разом ми зможемо зробити наше місто кращим. Також я закликаю усіх тернополян та гостей нашого міста при наявності скарг на якість проведення ремонтних робіт телефонувати на довідку 15-80», - підсумував Сергій Надал. За матеріалами Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео