Віра Олександрович

Договори оренди землі добросовісним підприємцям у Тернополі продовжуватимуть автоматично (відео)

Серед ключових рішень, прийнятих тернопільськими депутатами на останній сесії, -  ухвала про автоматичне продовження договорів оренди землі добросовісним орендарям.

Новація стосується лише тих, хто не допускав порушень законодавства і не мав заборгованостей. Варто зауважити, що таку ініціативу вніс і активно лобіював особисто міський голова Сергій Надал (про те, що відбувалося на сесії 21 жовтня, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Переконувати політиків у доцільності такого кроку взялася керівник обласного осередку Всеукраїнського об’єднання представників малого і середнього бізнесу «Фортеця» Людмила Скакун.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Bkz7RBXNCX8&feature=youtu.be[/embed]

До гості депутати мали чимало запитань, тому їй довелося дещо пояснювати.

- «Фортеця» – це є багатотисячна організація, народжена Податковим Майданом, - каже активістка. – Вона побудована знизу, причому у ній дотримуються принципів демократії… Очолює спільноту на всеукраїнському рівні Оксана Продан.

yayayayayayayayayayayayayayayayaya
yayayayayayayayayayayayayayayayaya

Судячи із активності депутатів, Людмила Скакун була переконана, що у міській раді підтримують дерегуляцію, тобто спрощення умов гри і зменшення впливу людського фактору у дозвільних процедурах.

- Можливо, це - не питання №1 сьогодні, з огляду на кількість договорів оренди. Але можливо, саме ухвалення новації і старт дерегуляції в цій сфері дасть поштовх для охочих збільшити свою зацікавленість в отриманні земельних ділянок і, звичайно, у розвитку свого бізнесу, у розвитку Тернополя, - вважає вона. 

До слова, на наступну сесію міської ради повинні підготувати проект рішення про ще один крок - назустріч підприємцям. Йдеться про те, щоб автоматично продовжувати договори оренди комунального майна усім, хто сумлінно дотримувався умов попередніх угод, не мав заборгованостей і не порушував закон.

Фото і відео автора

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео