Оксана Бучко

На Тернопільщині хочуть і забудову зберегти, і безпечну трасу відкрити

14666060_10208523045567934_5507137499467910410_n

Забудова на території біатлонної бази не буде перешкоджати тренуванням. Такі плани у керівника управління фізичної культури та спорту Віктора Мацикура.

У 2017 році він сподівається отримати усі погодження від Верховної Ради, Кабінету Міністрів та фонду, що виділить державні кошти на будівництво сучасного комплексу у Підгородньому. Про новий проект «Терен» повідомляв ТУТ.

- Проблему із забудовою створив ще в 2012 році тодішній голова Тернопільської РДА В. Щепановський, що всупереч глузду і закону роздав землю всередині кільця, - говорить Віктор Мацикур. - Я хочу, аби люди, які отримали там ділянки - користувались ними. Та  детальний план для цієї території був таким, щоби ми могли спроектувати свою нову трасу і використовувати її безпечно. Ми в новому проекті маємо обійти ті понад шістдесять ділянок. Також траса має відповідати всім технічним вимогам біатлону, бо плануємо її сертифікувати за всіма міжнародними стандартами. Нова траса тільки частково накладається з старою, це дозволить зробити велике та мале кільце.

Також планують, що ФСТ «Колос» передасть свою приватну базу та інвентар у комунальну власність чи у постійне користування обласній ДЮШС з зимових видів спорту, де є біатлон та лижні гонки.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео