Оксана Бучко

Тернопільський єпископ після нічних гулянь та бійок може продовжити богослужіння (відео)

300px-arkhiiepiskop_ternopilskiy_i_podilskiy_mstislav_guk_-_16072761

Про позбавлення священичого сану Архієпископа Тернопільського і Подільського Мстислава (Гук, - прим. авт.), який днями розважався та бився у ресторані «Сіті», офіційного рішення так і не прийняли. Нагадаємо, що кореспондент «ТСН» отримав відеозапис, на якому священик разом із компанією інших духівників вживають спиртне, заграють з дівчатами та беруть участь у бійці.

Предстоятель УАПЦ Макарій каже, гуляку-єпископа відлучили від богослужінь на необмежений час, повідомляє ТСН. Проте, у протоколі рішення собору про це нема жодного слова. Для молитовного покаяння єпископу Мстиславу визначили один з чоловічих монастирів УАПЦ.  Термінів перебування в монастирі для єпископа також не встановили.

Сам священик не одразу згодився, що відпочивав у ресторані. Коли від правди не було куди подітись, у виправдання сказав про втому після процедури освячення куполу в іншому місті.

Згідно «Книги правил» соборів за плододіяння, бійки, пристрасть до пияцтва, за їжу в корчмі єпископів та кліриків позбавляють священичого сану.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=KHFi0xWBEKg[/embed]

Фото з відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео