Оксана Бучко

Музеї Тернопільщини – без ремонту, опалення, охорони та комп’ютерів

36962

Компютерна техніка на сьогодні відсутня у музеях області. У кращих випадках – обладнання застаріле. Актуальність цієї проблеми полягає і у запланованому введенні електронного обліку музейних експонатів.

Про розвиток музейної справи на Тернопільщині говорили на засіданні колегії облдержадміністрації 25 жовтня.

-  Мова не тільки про робочий процес , - зазначив начальник управління культури ОДА Григорій Шергей. – Основні відвідувачі музеїв – це молодь, що вимагає відповідної співпраці. Комп’ютерна техніка потрібна для популяризації діяльності, приваблення відвідувачів, участі в культурному та науковому житті. Особливо проблеми із ком’ютерним забезпеченням у Бережанському, Борщівському, Заліщицькому, Козівському, Кременецькому та Лановецькому районах.

На Тернопільщині на сьогодні функціонує 29 музеїв – 8 обласних і 21 районний, з них 5 – передали об’єднаним територіальним громадам. Багато із них потребують ремонту, робота деяких, як до прикладу художньо-меморіального музею Л. Левицького на Борщівщині та обласного музею Б.Лепкого в Бережанах, - не працюють через відсутність опалення.  У Бережанському, Борщівському, Заліщицькому, Козівському, Кременецькому, Лановецькому, Тернопільському, Чортківському, Шумському районах в музеях відсутня охорона.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео