Оксана Бучко

Профтехосвіті Тернопільщини нарешті виплатять заборгованість

14813445_1210636168994852_730453725_o

Заборгованість працівникам та студентам ПТУ області обіцяють виплатити найближчими днями. Кошти виділили із держбюджету в сумі 77 млн грн.

Про це йшлось на засіданні колегії 25 жовтня.

dscn9545
dscn9545

- Ми отримали із субвенції найбільше коштів серед усіх інших областей, - зауважив губернатор  Степан Барна. -  Загалом сума становить 1 млрд 420 тис. грн. Ми розпочали процес вирішення проблеми заборгованості зарплати та надбавки викладачів, стипендії студентів ПТУ, а також працівникам сфери медицини та інших сфер.

Кошти, за словами директора департаменту фінансів ОДА Степана Скибиляка,  перерахують на місця завтра, отримати їх зможуть протягом 10 днів.

У той же час губернатор наголосив на недосконалості системи профтехосвіти області.

- Коли нам потрібні поварі чи водії в артилерійську бригаду, ПТУ не забезпечують нас такими працівниками, - додав він. - Також питання призначення керівників в районах вирішують без нас. А їх поведінка і ставлення до студентів потім не відповідає жодним принципам. Це робота правоохоронних органах зупиняти корупцію та інші речі. І в освітніх закладах це треба перевіряти. А коли фінансові питання – то їх має вирішувати облдержадміністрація. Бюджет облради не є безмежним. Питання фінансування також повинні вирішувати на місцях.

Нагадаємо, 13 жовтня працівники і студенти професійно-технічних училищ Тернопільщини пікетували під стінами обласної ради з вимогою виплати стипендій та зарплат, які затримують вже понад 3 місяці.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео