Оксана Бучко

Промисловість Тернопільщини втрачає показники через роботу спиртової та текстильної галузей (відео)

Tablet computer and financial charts

Аграрна та добувна галузь лідирують протягом 2016 року щодо показників виробництва на Тернопільщині. У той же час спад продукції відбувся в спиртовій та текстильній галузях.

Про це повідомили під час засідання колегії облдержадміністрації, 25 жовтня.

- Виробництво промислової продукції знизилось на 32,6%, - зазначає директор департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Галина Воляник. - Це через нестабільну роботу спиртових заводів області. Цю проблему потрібно вирішувати з Укрспиртом, який не дає можливості відновитись заводам. Окрім того, скоротили обсяги підприємства текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів на 3,8%, у зв’язку з призупиненням виробничої діяльності ВАТ «Текстерно». Рекомендуємо цьому підприємству шукати замовлення через систему PROZORRO, де одним з учасників є Міноборони.

unnamed-13
unnamed-13

У той же час в області збільшились обсяги виробництва валової продукції сільського виробництва(+4,3%, 6 місце), виробництво молока (+11%) і яєць (+18,8%), поголів’я свиней (+6,9%) в агропідприємствах; обсяги будівельних робіт (+34,1%, 5 місце), оборот роздрібної торгівлі(+3,6%, 8 місце). Надходження до загального фонду місцевих бюджетів зросли на 47,2%.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=faeMrMS9Gkw&feature=youtu.be[/embed]

У січні-вересні 2016 року зростання обсягів промислового виробництва забезпечили підприємствами добувної галузі на 25,3%, із виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності на 33,9%, із виробництва харчових продуктів та тютюнових виробів на 11,7%, із виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої продукції на 3,1%, із металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів на 17,3%, машинобудування на 5,9%.

Також Тернопільщина на 6 місці щодо показників виробництва в аграрному секторі, зокрема в рослинництві – 3 місце. Тваринна галузь не втішає показниками. Загалом, виробництво скоротилось на 2%, виробництво м’яса - на7%.

Фото, відео автора та з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео