Тернополян запрошують на прем'єрну виставу в ляльковий театр

20161015-top

А ви бачили коли-небудь як розмовляє гарбуз, танцюють огірки, а морквини співають? Так, це можливо. Увесь цей овочевий урожай оживе на сцені театру ляльок у Тернополі у новій постановці «Ріпка, або казка на городі». Присвятили виставу 160-річчю від дня народження видатного українського поета, письменника, публіциста, громадського діяча Івана Франка.

Творчість Івана Франка близька театру ляльок, адже вона багата на казки, - розповідає автор та режисер вистави заслужений артист України Володимир Лісовий. - У творчому доробку письменника є авторські казки та переказані безліч народних, які Іван Франко записав як знавець українського фольклору. Чому ми обрали саме «Ріпку»? А тому, що ця казкова історія не ставилась на сцені театрів ляльок. Франковій «Ріпці» притаманна легкість, прозорість, гумор – саме це привернуло мою увагу. Тому ми вирішили пофантазувати з цим матеріалом і поставити веселу динамічну постановку, яку назвали «Ріпка, або казка на городі».

Прем’єра вистави відбудеться 30 жовтня. Початок о 12:00 та 14:30. Тривалість - 50 хв. Ціна квитка - 30 грн.

Нова постановка прийдеться до смаку не лише малятам, а й їхнім батькам. Знайома усім з дитинства казка «Ріпка» відкриється з нової сторони. Окрім відомих героїв, таких як дід Андрушка, баба Марушка, внучка Мінка, собачка Хвінка, кішка Варварка, мишка Сіроманка та Ріпка з’являться Соняшник, Будяк та Кріт. Ось тут і розпочнуться нові невідомі повороти відомої усім казкової історії.

У новій виставі використовували матеріал фетр, з яким раніше не працювали. Це яскраві кольори і гарна фактура, - ділиться робочими тонкощами художник-постановник Оксана Федун. - Ляльки виконані у вигляді різноманітних овочів, які в руках акторів оживають та стають героями казки. Декорації доволі масштабні, імітують справжній город. Творчі майстерні театру потрудилися на славу для наших маленьких глядачів, і в результаті вистава вийшла різнобарвною, видовищною та феєричною.

Колектив Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки гостинно запрошує усіх на прем’єру вистави «Ріпка, або казка на городі». Ви не лише досхочу насмієтесь та розважитесь, казка навчить діток цінувати своїх близьких і допоможе зрозуміти, що з підтримкою рідних та друзів будь-яку справу зробити набагато легше.

Вибір читачів за тиждень

Відео