Тернополянка розповіла про маленьку мрію (фото)

unnamed-25

Відвідавши «Кулінарні курси перші у Львові» мешканка Тернополя привезла додому нові знання та яскраві емоції. Цей текст в допомогу усім, хто досі не наважився спробувати себе у чомусь новому.

- Довго я на них не могла потрапити, - розповідає Мар’яна Дохват. - Бо як не біда в тому, що грошей нема, то часу.

Співробітники дівчини тишком-нишком зареєстрували її на новий курс від кондитера з Києва - Дмитра Дударенка.

unnamed-15
unnamed-15

- Десь пару днів після того (це я вже потім зрозуміла) мені телефонує представник курсів, - продовжує дівчина. - Дзвонять і пояснюють, чого навчатимуть цього разу. Я розумію, що це справа рук Іри (моєї співробітниці) і кажу, що потрібно відпроситись з роботи та знайти гроші, щоб проплатити курси. Чесно кажучи, я відразу прийняла рішення, що їду, хоч і нила Ірі, що не знаю, що робити. Купила я квитки на поїзд. Зробила передплату за курси.

До речі, дуже класний хостел на вул. Сахарова (дякую добра жінко). Як потім виявилось, мені від хостелу до курсів було йти 700 метрів. Знову ж таки, Іруська пожертвувала своїми вихідними і помінялась зі мною на роботі. Відправила мене у Львів. І як тільки я вийшла з поїзда у Львові - мене ніби підмінили. Щічки порозовіли, посмішка появилась, інтузіазму побільшало.

unnamed-16
unnamed-16

Пройшлась я старим добрим Львовом, скучила за тим містом.

Заселилась в хостел і пішла на курси. Там почалась магія.

unnamed-17
unnamed-17

Дмитро взагалі дуже добра людина, все чітко пояснював, на всі запитання відповідав, все показував. І нам дозволяв пробувати щось робити. Першого деня заняття тривало з 16.30 і десь до 23 +/-. Ми робили заготовки, пекли бісквіти і все заморожували. А, і ще я варила глазурь.

unnamed-22
unnamed-22

Заснула відразу, як тільки впала на подушку. Наступного дня, прокинувшись такою щасливою, ніби мільярд маю, погуляла центром… ну і в 16.30 я уже була на занятті. Цього разу ми декорували торти. Словами те все не передати, море процесів, шоколад, велюр, глазур, різні барвники і ще купа всього. Ну і в кінці нам дали сертифікати. Додому я приїхала десь по 3-ій, а вранці знову на роботу. І от досі ще в тому стані щастя.

unnamed-23
unnamed-23

Підвівши підсумок Мар’яна стверджує, що ці курси перш за все дали їй зрозуміти, що їй подобається кондитерська справа:

unnamed-24
unnamed-24

- Спершу у мене були певні сумніви - моє це, чи ні. І хоч заняття тривали лише 2 дні, я зрозуміла, що хочу займатися цим в майбутньому. Зрозуміла, де раніше допускалася помилок.

unnamed-26
unnamed-26

В Тернополі такі курси були б також доречними. Це було б круто, але виникає зустрічне питання у тому, хто їх має організувати і де… У Львові ж проводять такі курси щомісяця за різними напрямками, для поварів та кондитерів.

unnamed-27
unnamed-27

unnamed-28
unnamed-28

unnamed-29
unnamed-29

unnamed-30
unnamed-30

unnamed-31
unnamed-31

unnamed-32
unnamed-32

Фото надано співрозмовником

 

Вибір читачів за тиждень

Відео