Віра Олександрович

«Єдине вікно» значно спрощує життя тернопільським підприємцям (фото)

unnamed-3

Про новинки митного законодавства, спрощення митного оформлення товарів і нюанси визначення митної вартості говорили під час зустрічі у Тернопільській митниці Державної фіскальної служби (ДФС).

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

- Днями керівництво митниці зустрілося із суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД), декларантами, митними брокерами і представниками Асоціації платників податків України в Тернопільській області, - кажуть у податковій. – Розмова йшла у напрямку вирішення проблемних питань, що виникають у роботі суб’єктів господарювання.

unnamed-2
unnamed-2

Учасники заходу обговорили основні проблемні питання, які виникають при реалізації Порядку інформаційного обміну між органами ДФС, іншими державними органами і підприємствами за принципом «єдиного вікна», тобто із використанням електронних засобів передачі інформації. Він затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2016 р. за №364.

- Однією із головних переваг впровадження цієї системи є спрощення бюрократичних процедур і виключення «людського фактору» при митному оформленні товарів, - наголошує в. о. начальника Тернопільської митниці Оксана Антонович. - Нині законодавство передбачає 29 документів, які може надавати суб’єкт зовнішньоекономічної діяльності до митного оформлення.

До того ж, «єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, що дозволяє різним службам контролю і митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, що проходить через кордон України і про результати його державного контролю, наголосила пані Антонович.

unnamed-1
unnamed-1

Окрім того, учасники зустрічі обговорили основні новації та зміни митного законодавства, а також проблемні питання визначення митної вартості. Присутнім також наголосили на необхідності правильного і повного заповнення граф митної декларації і на дотриманні вимог щодо подання документів, які підтверджують митну вартість товарів.

Про роботу Тернопільської митниці ДФС також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора і надані митницею

 

Вибір читачів за тиждень

Відео