Як тернопільські студенти борються із корупцією

1477551425

Для боротьби із хабарами у тернопільських вишах працює територіальне відділення громадської організації «Студентське антикорупційне агентство».

Діє ця організація у Тернополі з березня минулого року. Першим його координатором була студентка ТНЕУ Оксана Маланчук, у жовтні цього року новим координатором стала студентка ТНПУ Тетяна Сендецька. Створили таку організацію, аби протидіяти корупції у вищих навчальних закладах Тернополя, а також для захисту прав і свободи студентів.

- Наше місто вважається Студентською столицею України, а хабарництво у вузах трапляється не рідко, студентам пора об’єднуватись та разом боротись з цією проблемою у своїх ВНЗ, - пояснює Тетяна Сендецька.

1477551436
1477551436

Так, нещодавно, провели студентський регіональний антикорупційний семінар. Під час нього понад 20 студентів спільно із експертами обговорили і вирішили, як краще боротися із корупцією, виявили найбільш поширені корупційні схеми, та начилися протидіяти хабарництву.

- Також ми розглянули механізми протидії корупції в студентських гуртожитках та при тендерних закупівлях та боротьбу з корупцією в навчальному процесі і створили Тернопільське територіальне відділення, - зазначає Оксана Маланчук.

Окрім того, представники ГО «Студентське антикорупційне агентство» долучилися до доопрацювання законопроекту «Про молодь», яку провело Мінмолодьспорту за підтримки ЮНІСЕФ.

- Протягом двох днів ми представили оновлений текст законопроекту та організували дискусії по деяких статтях закону, зокрема, в частині створення правових механізмів участі молоді, зменшення віку молоді, діяльності громадських організацій, що працюють з молоддю, створення Національної агенції підтримки ініціатив молоді та інших важливих для молоді питань, - наголошує Тетяна Сендецька.

1477551431
1477551431

Також, учасники цієї організації приєдналося до Відокремленого Підрозділу Національної Молодіжної Ради України.

Усі охочі долучитися до команди молодих та енергійних борців із корупцією мають заповнити реєстраційну форму. Анкети приймаються до 31 жовтня.

Фото Тетяни Сендецької

Вибір читачів за тиждень

Відео