Люди з обмеженими фізичними можливостями потребують справедливого соціального захисту

unnamed-14

Безробітні з обмеженими фізичними можливостями, зареєстровані у Монастириському районному центрі зайнятості, під час семінару «Сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю» зустрілися із заступником начальника відділу Монастириського бюро правової допомоги Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Галиною Джумак та головним спеціалістом відділу персоніфікованого обліку обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці управління соціального захисту населення РДА Тетяною Марчук.

«Люди з обмеженими фізичними можливостями потребують справедливого соціального захисту і створення таких умов життя, щоб успішно інтегруватися у суспільстві. Службою зайнятості таким людям приділяється особлива увага та обумовлюються в роботі нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування, - зазначила фахівець РЦЗ Уляна Головко. - Державна служба зайнятості відповідно до законів України «Про зайнятість населення» та «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» сприяє трудовій реабілітації та працевлаштуванню громадян з особливими потребами на вільні та новостворені або пристосовані для них робочі місця, заявлені підприємствами з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), індивідуальної програми реабілітації, професійних знань та навиків, з урахуванням їх побажань. Служба зайнятості також організовує для інвалідів професійну підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації; надає профорієнтаційні, профінформаційні послуги; залучає до посильної тимчасової зайнятості, пропонує започаткувати власну справу, навчає роботі на комп'ютері, техніці пошуку роботи та самопрезентації».

Про правила надання первинної та вторинної правової допомоги, на яку мають право незахищені верстви населення розповіла Галина Джумак.

Представник управління соціального захисту населення Тетяна Марчук поінформувала учасників семінару про реалізацію державної політики у сфері реабілітації інвалідів, про порядок і умови отримання реабілітаційних послуг.

Вибір читачів за тиждень

Відео