Орест Сарматський

Чому гарбузи з Тернопільщини повезли у Меджибіж? (фото)

4-copy

У Хмельницькій області, у містечку Меджибіж розпочався гарбузовий фестиваль «Гарбузілла-2016»

Щойно на території місцевої фортеці розпочався етноярмарок народних майстрів з Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Старокостянтинова, Києва, Львова, Дніпра, Івано-Франківська, Бурштину, Тернополя, Гусятина, Кременця. На ньому демонструється, продається, купується старовинний одяг, вироби гончарства, прикраси, картини і графіка, авторські ляльки, вироби з бісеру, сувеніри, декоративні композиції та багато іншого.

3-copy
3-copy

На ярмарку мешканці Меджибожа і навколишніх сіл продають продукцію з власних присадибних господарств, діють майстер-класи і конкурси для дітей, аквагрим.

Як розповів кореспонденту «ТЕРЕНу» Олег Погорілець, директор Державного історико-культурного заповідника «Межибіж»,  цьогорічну програму свята доповнено перегонами на тарантасах.

«Назад в дитинство!» Але родзинкою дійства, як і минулоріч, має стати його Величність Гарбуз. У програмі - гарбузове спортивне багатоборство: перегони, пауерліфтінг, дартс, гарбузовий боулінг,  конкурс на визначення найбільших гарбузів-важковаговиків.

6-copy
6-copy

А ще буде ароматна наливка, каша із старовинного 100-літнього  казана, дитячі забави – «розкопки» та пошук скарбів,  захованих в старовинній фортеці, гарбузові святкові та містичні композиції, гарбузові витинанки, перегони «мумій» і багато іншого.

5-copy
5-copy

У вечірній програмі- бардівські пісні та етнічна музика, етно-дефіле: показ автентичного старовинного одягу та етностилю юними та дорослими моделями, можливість побачити захід сонця за Меджибожем з висоти польоту, вистава за мотивами реальної і таємничої археологічної знахідки. «Гарбузова ніч» у Меджибозі завершиться фаєр-шоу з загальним флеш-мобом учасників та гостей.

2-copy
2-copy

1-copy
1-copy

Фото – відкриті джерела

Вибір читачів за тиждень

Відео