Арт-терапевтична конференція у Тернополі (відео)

“Мистецтво, що зцілює”, конференцію з такою назвою провели сьогодні у Тернополі, з нагоди всесвітнього Дня психічного здоров’я. На зустріч прийшло близько ста фахівців сфери психології. Під час неї ділились досвідом, слухали лекторів та брали участь у майстер-класах.

Арт-терапевтична конференція проводиться у Тернополі вдруге. На неї прийшли психологи, психотерапевти, соціальні педагоги, фахівці в галузі психічного здоров’я міста та області. Під час заходу тему конференції ” Мистецтво, що зцілює” розглядати у трьох напрямках, повідомляє tv4.

– Арт-терапія – як напрямок терапії. Як мистецтво надавати психологічну допомогу. Саме мистецтво, як терапія, тому що займаючись творчістю, ми гармонізуємо душевний стан. Також інші різні модальності терапевтичні, з яких можна теж отримати допомогу, відновити душевний стан. В першу чергу, у пост-стресовому стані, – говорить організатор, методист психологічної служби Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Несмашна.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ub588MMQnnE[/embed]

Марина Орап – учасниця конференції. Практичний психолог запевняє: мистецтво може впливати на покращення настрою, особливо в осінню пору року.

– Все, що зв’язано з мистецтвом, воно все нам приносить позитивні емоції. Якщо мистецтво приносить негативні емоції, то давайте ми таким мистецтвом займатись не будем. Тому я закликаю всіх малювати, співати, ліпити, танцювати і так далі , а досвідчені психологи вам у цьому допоможуть, – каже доктор психологічних наук, професор кафедри психології ТНПУ імені В. Гнатюка Марина Орап.

Під час конференції учасники мали змогу не лише поспілкуватись один з одним, виступити з доповідями та взяти участь у майстер-класах, а й послухати запрошеного гостя зі Львова – Андрія Сидоренка – виконавчого директора Громадської організації “Український психотерапевтичний університет”.

– Людина просто часто живе в своїх думках замість того, щоби пам’ятати про потреби тіла, пам’ятати про потреби естетичні, про задоволення, про те, щоби щось створювати. Власне, арт-терапія – вона допомагає відновити оце відчуття цілісності, – запевняє в.о ГО ” Український психотерапевтичний університет ” Андрій Сидоренко.

Організатори міждисциплінарної науково-практичної конференції “Мистецтво, що зцілює” – Тернопільський комунальний методичний центр науково-освітніх інновацій та моніторингу, психологічна служба освіти міста Тернополя та тернопільський осередок Української спілки психотерапевтів. Конференція присвячена Всесвітньому Дню психічного здоров’я тема якого у 2016 році “Достоїнство у сфері психічного здоров’я. Психологічне та психічне здоров’я: перша допомога для всіх”.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео