На Тернопільщині діти люблять фізику більше, ніж книги (фото)

unnamed

У Лозівській середній школі І-ІІІ ступенів діє оновлений опорний кабінет фізики, у якому діти проводять навчальні години з задоволенням та користю.

Вчитель фізики Михайло Андрійович Шемеля працює у стінах Лозівської школи ще з 1992 року. До цього чоловік працював у Вінницькій області і у Мишковичах. Неабияким досягненням для учительського складу став новий кабінет фізики, у якому є все необхідне обладнання для лабораторних та практичних робіт:

bezymyannyj
bezymyannyj

- Даний кабінет фізики я отримав 10 років тому, це був міністерський освітній проект на область, і цей кабінет опинився у мене. А яким чином, я навіть не скажу… бо це було неочікувано і надзвичайно приємно для мене самого, - розповідає вчитель-методист Михайло Шемеля. - 330 тисяч гривень вартість обладнання і меблів в цілому.

img_4177-copy
img_4177-copy

img_4173-copy
img_4173-copy

img_4170-copy
img_4170-copy

Виготовленням реманенту займався коломийський завод «Прут». Зараз же цей завод носить іншу назву і виробництво його значно скоротилося, адже за часів Януковича-Табачника «Прут» частково зруйнували.

- 10 років кабінету відсвяткували цьогоріч. На річницю наш сільський голова виділив з місцевого бюджету кошти на дообладнання кабінету. Ви бачите результат – діти працюють, бажають працювати, і ми маємо зараз нагоду залучити усіх дітей громади до постановки фізичних експериментів, - додає пан Михайло. - Ми переходимо в умовах реформи до сучасності, до умов тісного співробітництва. Що ж казати, діти не читають книжок, але експериментують із захопленням. Ми вже давно працюємо у дослідницьких методах – це їм вдається.

img_4172-copy
img_4172-copy

img_4174-copy
img_4174-copy

img_4176-copy
img_4176-copy

Щодо навчальної програми, то вчитель переконаний, що вона – це завжди обмеження, але багато нюансів залежить від викладача, як він подасть матеріал, як організує робочий процес: «Вчитель сам може корегувати програму орієнтуючись на своїх дітей. Ось раніше наші діти навіть не знали що таке «Науковий пікнік», але зараз вони дізналися і цікавляться ще більше законами природи і явищами. У них є мотивація».

img_4177-copy
img_4177-copy

unnamed-1
unnamed-1

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео