До Тернополя приїде автор і творець першого в Україні мультфільму про УПА «Воїни лісу»

14479681_1782530492019634_2376344520864731023_n

Зустріч з аніматором та майстром зі створення «теплих» іграшок Богданом Савлюком відбудеться 5 листопада у Палаці Кіно о 14.50 в рамках І Всеукраїнського форуму «КіноХвиля» .

Родом він з Івано-Франківська. Власне там кілька днів тому й відбулась презентація мультфільму.

В основі стрічки – не лише боротьба УПА проти совітів, а й проблеми масової рубки лісів.

За сюжетом, на Прикарпаття прийшли москалі, які хотіли вирубувати карпатський ліс. Серед негативних персонажів – Путлєр, який дозволяє пов’язати минуле і сучасність. Хитрістю вояки заманили ворогів оковитою та нагодували їх варениками і борщем з отруйних грибів. Вранці загін «Лісові чорти» розбив військо москалів біля високогірного села Дземброня.

Усіх головних героїв Богдан Савлюк створив власноруч. Виготовив, оповідає, із полімерної глини, випікши в печі. Усі декорації - натуральні, а спецефекти зведено до мінімуму. Сама ж зйомка відбувалася покадрово. Як розповів режисер мультфільму Мар’ян Николюк, мультфільм знімали на звичайний фотоапарат впродовж восьми годин на Богдановому подвір’ї. Але дуже багато часу пішло на монтування і озвучення. У мультфільмі звучить пісня «Гей-гу, гей-га», автор якої – Тарас Крушельницький – свого часу входив до куреня «Лісові чорти», але у 26 років його стратили сталінці. Саундтрек до мультфільму підготував український музикант Тарас Житинський. Виконавець зізнався, що для нього ця робота стала особливою, адже обоє його батьків були у лавах УПА.

Вибір читачів за тиждень

Відео