Сотні тернополян рушили мовчазною ходою до Микулинецького кладовища (фоторепортаж)

Містяни прямують від Архикатедрального Собору до Микулинецького кладовища, щоб вшанувати память полеглих і помолитися за здоровя живих.

- Це величний день в українській історії, день Листопадового чину, - розповідає міський голова Сергій Надал. - А саме, день створення Західноукраїнської Народної Республіки. Цей день дуже важливий для тернополян тому, що тільки почалися ці події у Львові, Тернопіль став одним з перших міст, яке підхопило перше листопада. Над нашим містом майорів жовто-синій прапор. І саме тернополянин, студент Тернопільської гімназії став автором гербу ЗУНР, саме на Тернопільщині відбулися найбільш значущі бої Української Галицької армії, які увійшли в історію під назвою Чортківська офензива. Мені сьогодні приємно, що сюди прийшли не лише люди старшого покоління, а й дуже багато молоді. Дуже важливо, щоб ця молодь виховувалася на патріотичних вчинках, щоб памятали, як творилась історія.

unnamed
unnamed

Вже через декілька хвилин біля меморіального комплексу «Могили українських Січових Стрільців» відбудеться панахида та мітинг-реквієм.

unnamed-9
unnamed-9

unnamed-8
unnamed-8

unnamed-12
unnamed-12

unnamed-11
unnamed-11

unnamed-10
unnamed-10

unnamed-5
unnamed-5

unnamed-6
unnamed-6

unnamed-7
unnamed-7

unnamed-1
unnamed-1

unnamed-3
unnamed-3

unnamed-4
unnamed-4

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео