Тернополян попереджають про небезпечних сектантів

people_manipulation

Застереження щодо діяльності небезпечної секти догналітів в обласному центрі поширили на офіційному сайті прес-служби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

«Слава Ісусу Христу! Дорогі брати і сестри!

Останнім часом спостерігаємо дуже небезпечні прояви продовження діяльності секти догналітів. Серед вірних певні особи розповсюджують різноманітні друковані матеріали, які суперечать нашій вірі і вносять сум’яття. Йдеться про так звані благовісники, буклети з критикою Року Божого милосердя, книжечки про печать Бога живого, молитви хрестового походу, книга істини, які подаються як християнські видання церкви св. пророка Іллі у м. Броди. Всі ці матеріали належать до діяльності тоталітарної секти, знаної як догналіти.

Ми хочемо пригадати всім вірним, що 29 березня 2012 року Конгрегація у справах доктрини віри оприлюднила офіційну декларацію щодо діяльності так званих підгорецьких отців, які з огляду на свою антицерковну і єретичну діяльність були покарані великою екскомунікою, згідно із якою їм забороняється приймати Святе Причастя, інші Святі Тайни, уділяти Святі Тайни і сакраменталії, виконувати будь-які уряди, служіння або завдання, здійснювати акти управління, які, якщо однак здійснюються, є недійсні на підставі самого права. Покараних великою екскомунікою не слід допускати до участі у Божественній Літургії та будь-яких інших прилюдних відправах богопочитання (кан. 1434).

Апостольська Столиця наголосила, що «вірні зобов’язані не приєднуватися до згаданої групи, оскільки вона, згідно з усіма канонічними наслідками, перебуває поза церковним сопричастям». Таким чином, група догналітів не тільки незаконно проводить свою діяльність, але й руйнує віру в Бога, навчаючи різноманітних єресей.

Ми звертаємося до всіх вірних, щоб у жодному випадку не приймали і не читали друкованих матеріалів, які розповсюджує згадувана секта. Читаймо таку духовну літературу, яка відповідає навчанню Святого Письма, Святих Отців і котра збагачує нашу віру.»

З архиєрейським благословенням,

Василій (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео