Чим і кому не вгодив Навроцький

img_1415

Романа Навроцького сам Тягнибок наказав звільнити з посади керівника фракції «свободівців» у Тернопільській міській раді. Кому конкретно Тягнибок дав таке завдання – невідомо, але реалізувати на практиці його можуть лише депутати міськради, обрані від ВО «Свобода».

Як вже зазначав «Терен», голосів для примусової заміни Навроцького на когось іншого у самій фракції бракує. І збираються вони дуже тяжко та зовсім не миттєво.

Депутати, що мають гонор та свою позицію, не розуміють як можна замість них вирішувати, хто представлятиме інтереси фракції. Р.Навроцький, до речі, виконував функцію комунікатора між «свободівцями» та членами інших фракції (адже «Свободі» у міськраді до самостійної більшості бракує щонайменше 8 депутатів). Рішення про примусову заміну керівника фракції навіть дисциплінованими «свободівцями» може сприйнятися негативно.

Тому ініціатори такого міні-перевороту можуть піти іншим шляхом – тиснути на самого Навроцього, щоб домогтися добровільного складання повноважень.

А тиснути є за що і є кому.

Обізнані в темі свободівці зізнаються, що на їхнього ще поки що голову фракції «мають зуб» і окремі будівельники та і само керівництво міської ради.

Свого часу саме Навроцький не хотів виступити лоббістом ідеї легалізувати не до кінця законне рішення щодо передачі доволі великої земельної ділянки поблизу вулиці Тарнавського в Тернополі.

Йому ж приписують проведення перевірки державною  сільгоспінспекцією всіх інвестиційних угод, де міська рада віддавала, як свій внесок,  землю, оформлену на одне з комунальних підприємств.

Його ж вважають одним із тих, хто підтримав підприємців-базарників та активно долучився до скасування рішення Тернопільської міської ради, яким затверджена інвестиційна угода по забудові частини Тернопільського ринку.

Словом, дорогу Р.Навроцький перейшов не одному і не один раз.

За інформацією «Терену», вибір на голову фракції замість опального нинішнього невеликий: або Н.Редьква, який не просто влаштував свою дружину на роботу в міську раду, але є і родичем водія-охоронця самого Тягнибока, або ж – О. Шморгай. Обоє є лояльними до керівництво міськради і точно не допустять розхитування ситуації. Бо що таке «партійна дисципліна» вони вже мали змогу переконатись на прикладі Навроцького.

Вибір читачів за тиждень

Відео