Віра Олександрович

У тернопільському музеї - не тільки документи, а й монети і купюри

unnamed-39

Студентів уперше провели стежками виникнення Державної фіскальної служби (ДФС). Окрім того, гості змогли оглянути найцікавіші експонати музею - монети і паперові гроші.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

- Робота над формуванням податкової культури сприяє створенню позитивного і шанобливого ставлення до діяльності фіскальної служби, підвищенню її позитивного іміджу і, в результаті, добровільної та у повному обсязі сплати податків, - вважають податківці. - Тому ми часто запрошуємо школярів, учнів і студентів навчальних закладів міста у наш музей.

Нещодавно в історію виникнення податків і становлення податкової системи мали змогу поринути студенти першого курсу факультету фіскального адміністрування і митної справи Тернопільського національного економічного університету (ТНЕУ).

- Спочатку студентам розповіли про роботу Головного управління ДФС в області, його функції, завдання, місію, структуру і сучасні сервіси, - кажуть фахівці. - Ознайомили молодих людей також із експозиціями і стендами музею, які охоплюють історію виникнення податків від Стародавньої Русі і до наших днів.

Варто зазначити, що серед експонатів музею – численні документи, матеріали, фотографії, різні ілюстрації, газетні матеріали, монети і паперові гроші. Вони розповідають про історію податкової служби нашої країни на будь-якому її історичному етапі.

- Після ознайомчої екскурсії гостям показали Центр обслуговування платників, Галерею робіт учасників конкурсу «Податки очима дітей», - продовжують у податковій. - Такі відвідини для студентів є нагодою розширити свій світогляд щодо податків і фіскальної служби загалом. Молоді спеціалісти тепер більше розумітимуть, для чого існують податки і, головне, чому їх треба сплачувати.

Фото, надане Відділом організації роботи Головного управління Державної ДФС в області

 

   

Вибір читачів за тиждень

Відео