Оксана Бучко

Тернопільщина: У новоствореній громаді не можуть вирішити шкільний конфлікт (фото, відео)

Педагогічний колектив спеціалізованої школи у селі Васильківці, що на Гусятинщині, вимагає звільнення з посади директорки закладу. Із скаргами на неадекватну поведінку керівника освітяни 3 листопада прийшли до голови облдержадміністрації.

- Є неадекватне ставлення стосовно працівників із боку директорки, - каже вчитель історії та правознавства цієї школи Галина Зрайчик. – Нам потрібно працювати, у нас уроки, а вона тільки скарги на нас строчить. Ми ледве розпочали навчальний рік. Не хотіли раніше скаржитись, бо школа має хорошу базу. Не хотіли псувати імідж, напрацьований роками. А тепер жаліємо, що так довго мовчали.

dscn9835
dscn9835

[embed]https://youtu.be/FysYfRY4V-c[/embed]

Директорка працює в школі уже шостий рік, кажуть працівники. Село входить у новостворену територіальну громаду. Тому питання заміни кадрів вирішує місцевий керівник, який підстав для цього до даного моменту не бачив, додають освітяни.

- Управління освіти не має прямого впливу на призначення кадрів на місцях, - говорить в.о. начальника управління освіти ОДА Ганна Зварич. – Ми виїздили декілька разів на місце, давали рекомендації щодо початку навчального процесу та заміни директора. Але наша комісія має лише дорадчий характер.

dscn9833
dscn9833

[embed]https://youtu.be/tDdywRHQc04[/embed]

За словами педагогів, голова облдержадміністрацїі обіцяв вирішити питання до понеділка, 7 листопада.

- Голова ОДА зв’язувався по телефону з головою громади, - додає Галина Зрайчик. – Той пообіцяв звільнити директора. Раніше він не мав підстави для цього. Подивимось, де він знайде її до понеділка. Директор наразі в черговий раз перебуває на лікарняному.

 Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео