В аптеках Тернополя можна придбати вакцину проти грипу

yayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayaya

Лікарі прогнозують, що в грудні у Тернополі розпочнеться епідемія грипу. До нас йде новий його штам – А/Гонконг (H3N2). Цей вірус здатний викликати ускладнення – пневмонії, бронхіти.

Але тернополянам не варто хвилюватися. Днями в аптеках з’явилася вакцина проти грипу. Щеплення можна робити у поліклініці за місцем проживання. А ось вакцину доведеться придбати за власні кошти. Її вартість майже 200 гривень. Привезли її до Тернополя з Кореї, повідомляє Про. те.

За словами фахівців, можна також загартувати організм і піднімати його захисні сили. Вони рекомендують застосовувати з профілактичною метою індуктори інтерферону, інтерферон (білок, який виробляється організмом людини для боротьби з інфекціями), загальнозміцнюючі та антивірусні препарати.

Також бути в тонусі й оминути зону ризику допоможуть наступні поради:

  1. Варто застосовувати аптечні фітопрепарати– настоянку ехінацеї пурпурової чи елеутерококу по 10-15 крапель тричі на день. «Якщо ви перебуваєте в осередку інфікованих на роботі, у громадському транспорті чи вдома, рекомендується вдатися до профілактичного препарату – амізону, аміксину, кагоцелу та інших за призначенням лікаря. Однак захоплюватися медикаментозними профілактичними засобами не слід, щоб не розбалансувати свою імунну систему», - підкреслюється в повідомленні.
  2. Слідкуйте, щоб їжа містила вітаміни, насамперед вітамін С (квашена капуста, цитрусові, яблука). У раціоні має бути багато овочів, що містять фітонциди – цибулі та часнику. Не варто забувати й про хрін, який є дуже ефективним у боротьбі з вірусом грипу, зазначають фахівці, підкреслюючи, що його, однак, не слід вживати хворим на гастрит. Корисно пити гарячий чай з калиною, чорною смородиною, малиною, обліпихою. Доцільно приймати вітамінні препарати.
  3. Користуйтесь оксоліновою маззю, змащуючи нею порожнину носа двічі на день. Крім того, для оброблення слизової носа згодиться олія глоду. Розчином цієї олії корисно полоскати горло та рот – також двічі на день, радять медики.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео