На Тернопільщині закривають школу, а у санаторії скорочують ліжка (фото, відео)

unnamed

Тема Яблунівського Обласного Комунального Дитячого Протитуберкульозного Санаторію досі відкрита та актуальна. Декілька днів тому працівникам школи, що знаходиться при даному закладі, почали приходити попередження про скорочення штату і припинили виплату заробітної плати.

Сьогодні ж працівники Обласного Комунального Дитячого закладу прийшли під Тернопільську обласну раду вимагати від влади пояснення, адже якщо школу закриють, діти не зможуть перебувати на санаторному лікуванні, бо у кожного період лікування інший, подекуди затяжний, а пацієнтам потрібно продовжувати навчання.

- В цьому місяці у нас на лікуванні знаходиться близько сорока дітей, при тому, що зараз осінні канікули, а влітку майже сотня. Ліжко-місця скоротили до пятидесяти, -  розповідає завуч школи Юрій Сидорук. – …18 числа приходить наказ на підтвердження скоротити ліжко-місця. Близько сорока працівників отримали попередження про звільнення, ще й посеред навчального року. Вони санаторій не закривають, а просто ліквідовують школу.

bezymyannyj
bezymyannyj

Рахунки заблоковані, заробітної плати немає. Персонал та працівники Яблунівського Протитуберкульозного Санаторію зверталися і до Верховної Ради України, і до комітету охорони здоров’я, в цей же час до серпня місяця нікому не виплачували зарплати:

- У вересні ми таки отримали зарплату, а 4 жовтня отримали наказ на ліквідацію школи і скорочення. Ми не можемо оговтатися, - додає пан Юрій. - 10 жовтня виконуючий обов’язки головного лікаря не знає про наказ, а 13 жовтня цей документ передають головному бухгалтеру… 14 жовтня – Покрови, далі – субота та неділя, і аж у понеділок, 18 числа, прийшло підтвердження на скорочення штату з 1 січня 2017 року.

Місцева влада сьогодні нічого не змогла пояснити працівникам закладу і альтернативи щодо працевлаштування не запропонували нікому. Проте самі працівники не переймаються тим, що невдовзі стануть безробітними, а тим, якою ж буде подальша доля санаторію.

[embed]https://youtu.be/lc2iTjbi0iI[/embed]

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео