Віра Олександрович

Тернопільських депутатів цікавлять і кар’єри, і аптеки (відео)

Проблему ефективного функціонування кар’єрів у Тернопільській області підняли на сесії обласної ради сьогодні, 4 листопада. Цікавилися й іншими гострими питаннями.

Зокрема, йшлося про проблеми Полупанівського кар’єру і комунальні аптеки.

yayayayayayayayayayachsvsvsvsvsvsvsvsvs
yayayayayayayayayayachsvsvsvsvsvsvsvsvs

Надра розробляють під Скалатом, а податки платять у Дніпрі

Колишній орендар, який давно там добував корисні копалини, уже тривалий час на може продовжити договір оренди на наступних 5 років. Про це розповів один із представників підприємства.

Він із трибуни запевнив, що середня зарплата працівників кар’єру – 6784 грн. Окрім того, сплачуються усі податки до державного бюджету. Підприємство має необхідні дозволи на розробку надр і відповідну техніку, але...

- У Фонді держмайна затримують ухвалення документів. Хтось, вочевидь, хоче занепаду Полупанівського кар’єру, - каже чоловік.

Утім, його запевнення у залі сприйняли скептично. Зокрема, голова обласної держадміністрації Степан Барна озвучив вимоги, які сформували до підприємства.

[embed]https://youtu.be/joa3DyQYva8[/embed]

Депутат Петро Васько підтвердив, що на підприємстві – чимало проблем. До того ж, там звільнили кількох працівників через їхні погляди. Отже, поки орендарі кар’єру принаймні не укладуть соціальну угоду зі Скалатською об’єднаною громадою, доти сприяння їм не буде. Окрім того, на Тернопіллі зацікавлені, щоб підприємство зареєструвалося у нашій області, а не – в Дніпропетровській, де воно зараз платить податки.

Засідання закрили, але всі питання не розглянули

На додачу, депутати сьогодні прийняли рішення про реорганізацію комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Аптекоуправління». Його приєднали до Тернопільського обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання на правах структурного підрозділу - без збереження статусу юридичної особи. Ця тема, як «Терен» уже повідомляв, давно турбувала громадськість краю (читайте ТУТ – прим.).

- Жодну комунальну аптеку обласна рада цієї каденції не закриє, - обіцяє заступник голови облради Василь Деревляний. – Ми, навпаки, зараз відкриваємо 5 аптек.

Сесія також підтримала рішення про вихід аптечних закладів, що є об’єктами спільної власності громад, зі складу засновників обласного виробничо-торгового аптечного об’єднання. При цьому усі комунальні аптеки залишаться самостійними юридичними особами, наголосили депутати. На сесії також розглянули господарські питання, депутатські звернення і запити (про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

До речі, пленарне засідання закрили, ухваливши менше половини пунктів, запланованих до розгляду. Коли депутати зберуться наступного разу, повідомлять згодом.

Фото і відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео