Екс-самопомічівець керуватиме свободівцями?

fraktsiya-svoboda

Сьогодні тернопільські свободівці можуть змінити свого голову фракції. За інформацією «Терену», саме на сьогодні заплановане засідання фракції ВО «Свобода» у Тернопільській міській раді. І саме на цьому засіданні, за вказівкою самого Тягнибока,  мають переобрати з голови фракції Романа Навроцького.

Про те, як це може виглядати і про те, які можуть бути причини усунення Р. Навроцького з партійної посади «Терен» писав ТУТ і ТУТ.

Сьогоднішнє засідання фракції свободівців породить, як мінімум, дві інтриги: чи погодяться депутати, більшість яких є самодостатніми політичними фігурами на місцевому рівні, зі вказівкою партійного керівництва усунути Навроцького; і хто буде наступним керівником фракції, якщо тест на своєрідне розуміння поняття «партійної дисципліни» депутати таки пройдуть.

За інформацією «Терену», головним претендентом на головування свободівцями у Тернопільській міській раді є Назарій Редьква.

Він настільки непомітна фігура у політичному житті Тернополя, що його не помічали у лавах свободівців навіть під час Революції гідності. Можливо, це пов’язане з тим, що пан Редьква один з тих, хто поповнив партійні лави найпізніше – приблизно у 2012 році і вже за три роки дослужився до обрання депутатом міської ради на місцевих виборах, що проходили у 2015 році. Але навіть ставши депутатом, Н. Редьква не відзначився жодною ініціативою чи правкою до рішення. Не говорячи вже про якісь самостійні проекти, корисні місту.

Можливо, його особливе становище у тернопільській «Свободі» Зумовлено тим, що свого часу Назарій Редька декілька місяців обслуговував місцевий осередок ВО «Самопоміч» (очільник на всеукраїнському рівні мер Львова Андрій Садовий, в якого з львівськими свободівцями триває затяжний перманентний конфлікт), працюючи там юристом.

На даний час, Назарій Редьква особливих заслуг перед партією та містом не здобув і посада голови фракції може стати добрим містком для його подальших політичних подвигів. Але чи зможе стати Редьква самостійним гравцем – це вже інтрига завтрашнього дня.

Вибір читачів за тиждень

Відео