Кожна картина має свою історію

kartyny

У 18 років тернополянка Наталія Фугель отримала звання майстра народних ремесел. Нині захоплюється ще різьбою по дереву, але улюблена справа – живопис. На своїй першій виставці дівчина в обласному краєзнавчому музеї представила найновіші картини. Допомагав їх відбирати з поміж інших – заслужений художник України Євген Удін, повідомляє Про.те.

– Я пам’ятаю перший курс,- сказав митець. – Я викладав в них художньо-прикладну графіку. І в цьому розділі є сім видів штрихування, як у музиці сім нот. Якщо ви добре засвоїте ці прийоми, то успішно підете далі. І от Наталя в цьому мала успіх. Було домашнє завдання «натюрморт» і ми з групою визнали, що вона виконала його найкраще.

Серед представлених робіт – 5 картин виконаних гелевою ручкою у техніці «закарлючки». Їх мисткиня любить найбільше. Директор обласного краєзнавчого музею Степан Костюк зазначив, що найцікавіший період художника – це пошук себе. Оскільки тоді можна побачити на картинах, чим митець захоплюється. Адже на початку вдається тільки те, що цікаво.

– Якщо подивитися на роботи, то, як на мене, видно що вона шукає себе в живописі. То її право і бажання себе ствердити. Але коли неї опікується заслужений художник України Євген Удін, то він не дасть їй сфальшивити і погано передати сюжет. – сказав Степан Костюк.

Наталія Фугель – учасниця художніх пленерів у Збаражі й Вишнівці. На її картинах замки Тернопільщини, краєвиди, квіти, люди. Кожна з них має свою історію.

– У Тернополі був намальований «Скрипаль».- розповідає художниця, –  Мабуть всі, бачили того музиканта, який на електроскрипці грає біля ЦУМу. Я там його зустріла. Йшла, мене здивувало звідки лунає така музика. Я його побачила і вирішила намалювати.

Переглянути 30 робіт у жанрі живопису і 5 картин-закарлючок можна в обласному краєзнавчому музеї до 30 листопада.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео