Ложка дьогтю в діжці привабливості Тернополя (інфографіка)

dsc_0627-kopyya

Серед переваг у нашого міста є також ряд недоліків, про що свідчить рейтинг найкомфортніших міст України, за версією журналу «Фокус».

За рейтингом комфортності українських міст Тернопіль посів 7 місце із 22-х. Щоправда, Хмельницький проскочив аж на 3 місце. До недоліків нашого міста традиційно зараховують невисокі зарплати, поганий стан доріг та дефіцит парковок. Серед головних переваг Тернополя – низький рівень злочинності, та низький рівень забруднення повітря. Але приємні ціни на продукти та одяг, а також висока інвестиційна привабливість не можуть не привернути увагу гостей міста, інвесторів і майбутніх мешканців.

От якщо занурюватись дедалі глибше та простежити за рівнем середньої заробітної плати, то Файне місто видасться не таким уже й файним, адже середня зарплата у нас сягає 3 727 гривень. Звернувши увагу на вартість умовного споживчого кошика, слід зауважити, що у цьому порівнянні сума співмірна до середньої заробітної плати – 666 грн.

Середня вартість житла економ класу на вторинному ринку у Тернополі входить у четвірку найвищих, а саме 16,5 тис. грн/кв. м. Проте, у кожному місті велику роль відіграє загальний рівень злочинності, на що часто звертають увагу молоді сім’ї з маленькими дітьми перед тим, як обрати комфортне для життя і розвитку їхньої малечі місто. Відповідно до кількості злочинів на 1000 населення, поки що, у нашому місті цей рівень посередній і не найгірший, звісно, якщо брати до порівняння усі міста України.

Подробиці дивіться в інфографіці ТСН.ua.

1
1

6
6

5
5

4
4

3
3

2
2

 

Вибір читачів за тиждень

Відео