В Тернополі можуть відкрити «Центр Науки» (фото)

unnamed-33

Серед проектів, які змагаються за фінансування громадського бюджету є цікава ідея щодо відкриття «Науково-демонстраційного освітнього центру «Центр Науки». Зараз цей проект знаходиться на голосуванні.

Мета проекту – це популяризація науки та освіти серед молоді, розвиток новітньої наукової еліти в Україні.

unnamed-32
unnamed-32

Автор ідеї Христина Білінська прагне створити платформу для неформального наукового спілкування, яка об’єднає кожного, хто цікавиться наукою, незалежно від соціального стану, місця проживання та фінансового забезпечення.

unnamed-31
unnamed-31

- «Центр Науки» може стати місцем, де можна буде навчатись та розважатись водночас, пізнавати світ, спостерігати явища природи, побачити на практиці фізичні властивості речовин, експериментувати та досліджувати. «Центр науки» стане сукупністю, де міститиметься музей науки, наукових установок, міні-лабораторій хімії, фізики та біології а також цікаві наукові шоу, - каже Христина. - Ми сподіваємося, що створений «Центр Науки» дозволить підвищити інтерес до якісної навчальної та наукової діяльності серед дітей і молоді, показати практики та приклади покращення педагогічної діяльності учителям заради сприяння соціальному розвитку молодого покоління, побудувати підґрунтя для подальших комунікацій і співпраці педагогічних, науково-педагогічних, культурних і громадських спільнот міста Тернополя.

Науковці вважають, що наука може бути ближчою ніж ми собі це можемо уявити:

- Наша команда науковців, громадських діячів та волонтерів започаткувала в Україні міжнародний проект «Наукові Пікніки». Щороку ми збираємо тисячі охочих «доторкнутись» до науки. Зараз ми прагнемо створити в Тернополі справжній «Центр науки», де кожен бажаючий зможе спробувати себе в ролі дослідника та винахідника. Ми пропонуємо споглядати та відчувати світ через експеримент, ставити питання і отримувати на них відповіді, - додає Христина Білінська.

unnamed
unnamed

Проголосувати за проект та висловити свою підтримку молодим науковцям та школярам можна за посиланням.

До закінчення голосування залишилося 12 днів.

Вибір читачів за тиждень

Відео