Віра Олександрович

Тернополянам допомагають дізнатися більше про бізнес-партнерів

biznes-copy

Через сервіс Державної фіскальної служби (ДФС) можна дізнатися про борги, які накопичив ваш бізнес-партнер.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

На офіційному порталі ДФС працює електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», - кажуть податківці. - Для перевірки інформації щодо наявності податкового боргу у платника податків необхідно ввести його код ЄДРПОУ або точну назву. Після введення такої інформації в одне із полів система здійснить пошук по ряду баз даних, доступних для публічного використання, і повідомить про результати пошуку.

Оновлення інформації на сайті щодо стану розрахунків платника податків із бюджетом (про наявність заборгованості – прим.) відбувається щоденно, крім вихідних і святкових днів, після проведення розрахунків зведених показників у центральній базі даних за результатами попереднього банківського дня.

При цьому слід враховувати, що у електронному он-лайн сервісі «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» зазначається інформація про наявність боргу платника у цілому по Україні, тоді як платник податків може перебувати на обліку не лише в контролюючому органі за основним місцем обліку, а й обліковуватися як платник окремих податків і зборів у контролюючих органах за неосновним місцем обліку, - уточнюють фахівці.

Наразі за допомогою електронного сервісу «Електронний кабінет платника» (оновлена версія) у приватній частині («особистому кабінеті»), із використанням електронного цифрового підпису, доступний розділ «Стан розрахунків з бюджетом», який дає можливості:

- переглянути дані щодо розрахунків із бюджетом за останні 2 роки;

- застосування фільтру у розрізі контролюючих органів;

- вивантажити інформацію у форматі XML-файлів.

- Окрім того, платник із приводу проведення звірки щодо стану розрахунків із бюджетом може безпосередньо звернутися до контролюючих органів за основним і неосновним місцем обліку, - нагадують у податковій.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео