Не впоравшись зі снігом, міська влада вирішила штрафувати за це інших

15101866_367986243545301_1289908386_o

Після провальної роботи з прибирання Тернополя від снігу, в міській раді вирішили знайти винних.

Після декількох дуже важливих нарад, провину швиденько поклали на ... стихію та підприємство, що мало би забезпечити належне утримання доріг міста.

Але на цьому тернопільські чиновники не зупинилися. Розуміючи, що від фірми, яка «освоює» бюджетні кошти на прибиранні, толку не буде (її покровителі сидять у тих же владних кабінетах), відповідальними за очистку засніжених місць проходу людей вирішили зробити власників чи орендарів об'єктів нерухомості.

Ще 25 жовтня міська рада попереджала, що «згідно з Правилами благоустрою Тернополя прибирання прилеглих територій повинні здійснювати суб’єкти господарювання, а за неналежне виконання цього обов’язку передбачено штрафні санкції у розмірі 850 – 1360 грн.».

«Прибирання міських територій повинне здійснюють два рази на добу, зокрема ранкове - до 8.00 год. та денне – з 14.00год. та у міру потреби (снігопад, ожеледиця, святкові дні, тощо)», - повчали чиновники тернополян.

«Підприємства торгівлі, побутового обслуговування, ринки, власники кіосків та інших об’єктів дрібнороздрібної торгівлі, автозаправні станції тощо зобов’язані прибирати прилеглу територію по периметру споруд (кіоски, намети, лотки тощо) на віддалі 15м», - вимагає влада від підприємців.

І лякає, що буде проводити  «щоденні обстеження території міста на предмет дотримання Правил благоустрою м. Тернополя».

А «при виявленні територій, не прибраних належним чином, тернополяни можуть звертатись на гарячу лінію Тернопільської міської ради за тел. 15-80 або в управління муніципальної поліції за тел. тел. 40-41-67, 40-41-68».

Вибір читачів за тиждень

Відео