Студентка тернопільського вишу посіла третє місце на міжнародному пісенному конкурсі (фото)

1

Студентка другого курсу медичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Ксенія Олійник нещодавно повернулася з престижного Міжнародного музичного конкурсу «Autumn starfall», який відбувся 1-6 листопада цього року у Празі (Республіка Чехія) за підтримки Міністерства культури Республіки Чехія та Празької консерваторії. Наша представниця отримала третє місце у номінації «Академічний вокал». Загалом у конкурсі взяли участь 150 учасників з 7 країн Європи.

«У травні цього року я виграла третє місце на міжнародному конкурсі, який відбувся в Києві. Тоді всім лауреатам запропонували поїхати до Праги, щоб продемонструвати свій талант там. Звичайно, мені було цікаво спробувати свої сили. Моє захоплення вокалом почалося з раннього дитинства. Професійно я цим почала займатися 5 років тому, а оперним співом років 2 тому. Взагалі я хотіла вступати до консерваторії, але таки обрала медицину і не шкодую, адже ця професія не менш цікава. Чим далі вчуся, тим мені цікавіше. Планую згодом вступати на заочну форму навчання в університет музики, бо і без співу та музики свого життя вже не уявляю. Спробую поєднати навчання у двох вишах. Зараз навчаюся у відомої співачки Тамари Коваль. Місяць тому розпочала заняття в неї і дуже щаслива, що вона мене взяла», – розповіла Ксенія Олійник.

 

2
2

Студентка під час конкурсу в Празі виступала сорок першою, тому їй довелося очікувати свого виходу на сцену упродовж 7 годин. Вона також отримала можливість продемонструвати свій талант під час гала-концерту. За словами Ксенії, учасники з України мали доволі високий рівень, а вона здобула чималий досвід і нові знайомства. На конкурсі Ксенія Олійник виконувала арію Моцарта, яка є складовою опери, написаною композитором в Празі. До речі, презентація цього твору також відбулася в Празі.

 

3
3

4
4

5
5

Наступного тижня, а саме 17 листопада, на Ксенію Олійник та Хуберта Мікоша (студент ТДМУ з Польщі) чекає чергове вокальне випробування – участь у фіналі Відкритого міського студентського пісенного фестивалю-конкурсу «Окрилені піснею». За результатами відбіркового туру, який відбувся 26 жовтня 2016 року, обидва тернопільських студенти отримали путівку у фінальні змагання.

У конкурсі брали участь студенти різних університетів та музичних шкіл Тернополя. Учасники мали можливість обрати собі репертуар з категорії естрадної, народної та класичної музики. Рівень виконання на конкурсі був високим.

 

6
6

Першим ТДМУ представив студент другого курсу факультету іноземних студентів Хуберт Мікоша, який є головою Асоціації студентів Польщі у ТДМУ. Він виконав два твори італійською мовою – «O sole mio» з репертуару Лучано Паваротті, а також «Time to say goodbay» Андреа Бочеллі.

Наступною виступила Ксенія Олійник, яка відзначила високий рівень вокальних даних колеги і побажала йому успіхів і перемоги.

Нагадаємо, що фінал фестивалю-конкурсу та гала-концерт відбудеться 17 листопада о 16.00 у ПК «Березіль».

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

Вибір читачів за тиждень

Відео