Бюджет Тернополя отримав податків на майже 600 мільйонів гривень

Петро Якимчук поадткова ОДПІ

Від січня до жовтня цього року платники податків поповнили бюджет Тернополя на майже 600 мільйонів гривень.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Тернопільської ОДПІ Петро Якимчук.

На сьогоднішній день, завдяки росту надходжень по основних бюджетоформуючих платниках до місцевого бюджету, спостерігається досить суттєва позитивна динаміка: це податок на доходи фізичних осіб, це акцизний і єдиний податок, плата за землю, податок на нерухоме майно, пояснює Петро Якимчук.

Ця сума на 186 мільйонів гривень більша аніж минулого року.

- Суттєвий ріст склався по податку на доходи фізичних осіб, якого поступило 339,9 мільйонів грн, що на 111 млн грн більше порівняно із минулим роком, зазначає Петро Якимчук.

Важливу роль відіграло підняття ставки податку із 15 до 18 відсотків. Окрім того, сума надходжень зросла і завдяки постійному моніторингу податківцями тих платників податків, в яких піднялася заробітна плата.

- Спілкування десь наше особисте із ними, підписання певних меморандумів, спільна робота з міською радою, спільна робота з інспекцією праці принесли свої плоди, -  зазначає Петро Якимчук.

Така співпраця дозволяла виявляти певні факти прийняття на роботу найманих працівників без офіційного працевлаштування, повідомили в Тернопільській ОДПІ.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео