Оксана Бучко

Львівське сміття на Тернопільщині може стати реальністю

p_104946_1_gallerybig

Сміттєва ситуація на Тернопільщині має усі шанси ускладнитись ще більше. Львівський окружний адмінсуд 10 листопада зобов’язав львівську владу припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища. А сміття із міста-мільйонника уже довший час незаконно вивозять в сусідні області. Очевидно, тепер така практика пожвавиться.

На нещодавній сесії Львівської облради депутати уже наголошували, що вивезення та висипання львівського сміття у невідведених для цього місцях без погодження з сільськими громадами набуває системного, масового характеру. Такі випадки вивозу сміття фіксували і в межах Львівщини, і в інших областях. Зокрема, нещодавно несанкціоноване викидання сміття зі Львова зафіксували у Золочівському районі поблизу траси Львів-Тернопіль, повідомляв ZIK.

На Тернопільщині у той же час сміттєва тема і без львівського сміття водиться навколо небезпек Малашівського звалища. Там селяни самотужки сортують відходи. А встановлення сміттєсортувальної лінії в області залишається лише на рівні обіцянок майбутнього.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео