Над безпорадним Стемковським в Тернополі насміхалися ще 4 роки тому

thumb_430108_photogallery_m

В грудні 2012 року, коли в Тернополі декілька днів тривав снігопад (напевне, рідкісне явище для грудня, на думку міської влади), ситуація з прибиранням вулиць міста від снігу була такою ж як і в останні три дні, коли в Тернополі утворився транспортний колапс.

Ні критика в ЗМІ, ні прокльони водіїв та пішоходів не допомагали: заступник міського голови В.Стемковський так і не зумів вчасно вирішити проблему прибирання міста від снігу. Тоді журналісти вдалися до жартів та висміяли «новий» метод прибирання снігу в Тернополі.

"На одній з закритих нарад, які останнім часом почастішали в будинку мерії, обговорювали можливість поливання вулиць міста ... гарячою водою.

Перший заступник міського голови В.Стемковський оперативно зв'язався з інститутом проблем гарячої води в Києві, де йому детально розповіли, якою може бути реакція кипятку з сумішшю снігу та піску. «Виявляється, - з захопленням розповідав В.Стемковський на нараді. - Вода при таких температурах повітря не встигатиме замерзнути. Якщо потужний струмінь кипятку спрямувати на дорогу, попередньо розчистивши решітки стічної каналізації, то вода розтопить сніг своєю температурою і стіче, як звичайний дощ, не встигнувши замерзнути». З словами чиновника, пісок, який є важчим за воду, весь не змиється в каналізацію і продовжуватиме забезпечувати надійне зчеплення коліс авто з асфальтом. На доказ правдивості своїх слів, пан Стемкоський вивів всіх на вулицю і помочився на сніг у внутрішньому дворику міської ради. Сніг дійсно розтопився до асфальту, а про експеримент нагадував лише ледь помітний жовтий слід довкола сухого клаптика", - висміювали крізь сльози безпорадність заступника мера журналісти.

Пройшло 4 роки, а Стемковський далі керує галуззю ЖКГ. От тільки техніки для прибирання снігу стало в рази менше.

Вибір читачів за тиждень

Відео